promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Patkánydarabokat találtak a kenyérben, vizsgálatot indítottak Japánban
Borítókép:  Profimédia/Illusztráció
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Hányingerkeltő részletek az élelmiszergyártásról.

Egy sokkoló eset rázta meg Japánt, amikor a Pasco Shikishima élelmiszer-beszállító cég visszahívott több mint 100 ezer csomag szeletelt fehér kenyeret, miután patkánydarabokat találtak néhány kenyérben. Az incidens hatalmas visszhangot váltott ki, különösen mivel Japán híres a szigorú élelmiszerbiztonsági szabályairól.

A botrány a chojuku márkájú kenyerekhez kapcsolódik, amelyeket a cég egyik japán gyárában állítottak elő. Az érintett termékeket azonnal kivonták a forgalomból, miután a cég vizsgálatai megerősítették, hogy az állati eredetű elemek patkánytól származnak. A cég gyorsan cselekedett, és az összes, az érintett gyártósorról származó terméket visszahívta, valamint alapos tisztítási és fertőtlenítési folyamatot indított el.

A Pasco Shikishima képviselői elmondták, hogy jelenleg is vizsgálják, hogyan kerülhettek ezek az anyagok az élelmiszerbe. Bár az incidens komoly aggodalmakat váltott ki, eddig nem érkezett jelentés megbetegedésekről vagy egészségügyi problémákról. A cég szorosan együttműködik az illetékes hatóságokkal, hogy kiderítsék, mi történt, és hogy biztosítsák, hogy hasonló eset ne fordulhasson elő a jövőben.

A chojuku kenyér nem csak Japánban népszerű, hanem exportálnak is belőle más országokba, bár az érintett szállítmányokat kizárólag a belföldi piacon értékesítették. A cég biztosította a külföldi vásárlókat, hogy az exportált termékek nem érintettek az incidensben.

Az eset rámutat az élelmiszer-biztonság fontosságára és a szigorú minőségellenőrzési rendszerek szükségességére. A Pasco Shikishima ígéretet tett arra, hogy további intézkedéseket vezet be a hasonló problémák elkerülése érdekében. A cég bocsánatot kért az érintett vásárlóktól és biztosította őket, hogy mindent megtesznek a helyzet orvoslása érdekében.

A japán élelmiszeripar híres a magas színvonaláról és a szigorú szabályozásairól, ezért az ilyen esetek ritkák és nagy visszhangot keltenek. Az emberek elvárják, hogy az élelmiszer-biztonság a legmagasabb szinten legyen, és az ilyen incidensek rávilágítanak arra, hogy a folyamatos ellenőrzés és a szigorú szabályozás elengedhetetlen a biztonságos élelmiszer-ellátás biztosításához.

A toast kenyerek biztonságos előállításáról itt megtekinthetsz egy érdekes összefoglalót:

Forrás: magyarnemzet.hu

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás