promotions.hu
Keresés
Menü megnyitás
Sebestyén Balázs kíméletlen módon odapirított Puzsér Róbertnek és kimondta az igazságot a pofonról: szerinte ezért kapta a nyaklevest az ordibáló kritikus

Sebestyén Balázs kíméletlen módon odapirított Puzsér Róbertnek és kimondta az igazságot a pofonról: szerinte ezért kapta a nyaklevest az ordibáló kritikus

Borítókép:  Profimedia/Trenka Attila
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions

Rákóczi Feri is beszállt, elmondta az őszinte véleményét a helyzetről.

Az egész országot lázban tartja a pofonbotrány: Ábrahám Róbert, a Pesti Srácok újságírója pofonvágta a nyílt utcán Puzsér Róbert kritikust. Kettejük története évekre megy vissza, egyre durvuló odaszólásokat tettek egymásnak, aminek a következménye végső soron az ominózus pofon lett.

Nagyon kevés ember van a celebvilágban, akinek ne lenne véleménye a helyzetről, Majka például rögtön kapott az alkalmon és beszólt Puzsérnek, miközben Azahriah a védelmébe vette. Sebestyén Balázs a Rádió1 Balázsék című műsorában meg is jegyezte, hogy „Majkának nagyon oda kellett szólnia ehhez”, talán jobb lett volna, ha csendben marad.

Balázsék egyébként részletesen beszélgettek a pofonbotrányról, egy külön blokkot is szántak a műsorban ennek és mind Puzsér Róbertet, mind Ábrahám Róbertet felhívták egy rövid interjúra. Alapvetően nem mondott újat egyikük sem, mindketten ugyanazzal védekeztek, mint eddig: Puzsér szerint véleményszabadság van és nem ütésszabadság, Ábrahám szerint Puzsér beleröhögött az arcába, amikor meg akarta beszélni a helyzetet, és egyáltalán nem volt hajlandó rendezni a konfliktust.

Balázsék egyetértettek abban, hogy borzasztóan szomorú helyzet, hogy ez a vita idáig fajult, nem lett volna szabad ezt engedni és annak sem lenne szabad megtörténnie, hogy véleményvezérek egymással tettlegességre mentek. Alapvetően egyik felet sem vették védelmükbe, mindkettőjüknek beszóltak a maguk módján.

Puzsér Róbert esetében például Balázs és Rákóczi Feri is azt sérelmezte, hogy miért kellett cigányozni és zsidózni, erre egyáltalán nem volt szükség, a kritikus viszont azzal védekezett, hogy ezek ismert tények voltak, amelyeket Ábrahám Róbert megvallott, ez nem tekinthető rasszizmusnak. Puzsér kiemelte többször, hogy véleményszabadság van, viszont Balázs feltette egy fontos kérdést: „nem mosod össze a szólásszabadságot mások gyalázásával, alázásával?”

Puzsér továbbra is azzal védekezett, hogy nem volt rasszista, Rákóczi Feri viszont megjegyezte, hogy abban a kontextusban annak érződött, ahogy a közlést megtette. Balázs azon a véleményen volt, hogy mindketten túltolták a biciklit, ez is része volt annak, hogy idáig fajult a helyzet – így a pofon elcsattanása is.

A kritikus elmondta Balázsék kérdésére, hogy amennyiben tudta volna, hogy pofon lesz a vége, akkor nem ment volna el Ábrahám Róberttel találkozni, mert nem akarta keresni a balhét, akkor azt mondta volna, hogy beszéljék meg telefonon. Elmondása szerint megfelelési kényszer van benne, azért is ment el.

Ábrahám Róbert ezzel szemben azt állította, hogy ő többször megpróbálta megbeszélni a helyzetet a kritikussal, de folyamatosan kifogásokra hivatkozva lemondták ezt, és többször kihangsúlyozta, hogy kulturáltan akarta megoldani a helyzetet. Mint mondta, és ezt Balázsék is közölték vele, ő is tudja, hogy nem az erőszak a megoldás az ilyen szituációkra.

Ha a teljes interjúkra kíváncsi vagyok, akkor kattints a Balázsék szerdai adására, a téma 1 óra 20 perc környékétől kezdődik: