promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Puzsér Róbert kőkemény véleménye a magyar válogatottról, tízezrek fognak egyetérteni ezzel
Borítókép:  Profimedia/illusztráció
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A kritikus podcastben foglalta össze véleményét arról, hogy mit gondol a magyar válogatott teljesítményéről.​

Már a legjobb nyolc között rendezik a mérkőzéseket az Európa-bajnokságon. Volt rá több esély, hogy egyes nemzetek hatalmas meglepetést okozzanak, ám végül a rutinosabb, nagy európai nemzet jutott tovább. Georgia vezetett Spanyolország ellen, ám végül nem sikerült megtartaniuk az előnyt, amit a meccs kezdeti szakaszában szereztek meg, Szlovákia ellen a 95. percben egyenlített Anglia, Szlovénia pedig tizenegyesekkel maradt alul Portugáliával szemben.

Ám a magyar válogatott csoportjában szereplő Svájc könnyedén legyőzte a címvédő olaszokat, a mérkőzés kétgólos helvét sikerrel zárult. Ez a torna eddigi legnagyobb meglepetése, és bizony Magyarországot is meglepte korábban a svájci csapat az első fordulóban. Murat Yakin együttese akkor 3:1 arányban győzött Magyarország ellen.

Svájc folytatja a menetelést tehát.

Puzsér Róbert pedig kitért a beszélgetés során arra is, hogy az a válogatott nem érdemelt továbbjutást, amely kikap Svájctól. A publicista szerint nem győzni kellett volna annyira akarni azon a meccsen.

Mint mondja:

"Nem kellett volna annyira elhinni azt, mint amit a közvélemény mantrázott a válogatottal kapcsolatban, hogy az aranylábú srácok kifutnak a pályára és akkor ők majd lefocizzák Európa krémjét. Mert ez nem vol realitás. És sajnos ez elsősorban a magyar nemzettudat masszírozása volt, és sajnos a játékosok pedig elhitték. Hát ezt hallani olyan, mint a cukros méz, és nagyon jó elhinni. Csak aztán amikor fölmennek a pályára, és megpróbálnak játszani Svájc ellen, akkor jön ki a különbség. Ott nekünk nem játszanunk kellett volna, hanem nekünk rohadt masszívan ütköznünk kellett volna, minden labdáért megharcolnunk kellett volna"

A Tribün podcast adásában szó esik Szoboszlai állapotáról is, Puzsér szerint Szoboszlai Dominik csupán árnyéka volt önmagának. A teljes podcast adás itt is megtekinthető, teljes elemzést hallhattok és láthattok, társadalmi perspektívákat és a magyarságtudatot is belevíve a műsorban:

Itt megtekinthető a teljes adás:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás