promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Puzsér Róbert kimondta az igazságot a magyar válogatott Eb-szerepléséről, sokan egyet fognak érteni vele
Borítókép:  Profimedia/illusztráció
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Puzsér Róbert, Egri Viktor és Boros Tamás újra elemeztek a magyar válogatott mérkőzése után.

Újabb adással jelentkezett a Kapitányok Országa című podcast, amelyben fontosabb témákat körbejárva elemzik a műsorvezetők a mérkőzést. A foci, illetve az eredmény mellett a műsorvezetők több oldalról közelítik meg a témákat, így a meccsek kapcsán társadalmi és pszichológiai, illetve mélylélektani aspektusból is diskurálnak arról, hogy mi történhetett valójában a pályán.

Mi játszódhatott le a fejekben, és miért történhettek úgy a dolgok, ahogy megtörténtek.

A magyar válogatott a németországi Európa-bajnokságon lejátszotta a második mérkőzését is, a mieink végül egy szoros meccsen, amely megannyi kérdést felvet néhány fontos pillanatot illetően, vereséget szenvedtek. Az első gól előtt a tizenhatoson belül Gündogan lökhette el Willi Orbánt, ám a bíró nem ítélt szabálytalanságot, pár pillanat múlva pedig ebből a helyzetből lett a gól. 

Puzsérék a műsorban ezzel az esettel is foglalkoztak részletesebben.

A végeredmény tehát 2:0 lett a németek javára, a műsorban pedig öt témakört jártak körül részletesebben is.

1. pont: túl nagy elvárások, 2. pont: bírói hibák, 3. pont: rossz sorrendben játszottunk?, 4. pont: nüanszokon múlik?, 5. pont: Orbán hibái

A "túl nagy elvárások" kapcsán Puzsér azzal kezdte, hogy ahonnan ő nézi, ez egy mentális gyengeség. Majd azzal folytatta:

"A magyar válogatott még az olyan csekély esélyesség terhét sem viseli el, mint amilyen a Svájc elleni esélyesség volt. Amennyiben a magyar válogatott esélytelenebbül lép pályára, föl tud nőni a kihíváshoz, és meccsben tud lenni, és akár jó egy döntetlenre vagy egy bravúros győzelemre is. Ha viszont nem teljesen esélytelen, hanem úgy tulajdonképpen elvárás, hogy jól játszon és hogy nyerjen, akkor fejben szétesik."

A teljes elemzés itt nézhető meg:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás