promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Megérkezett a CM1-Aqua
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Vannak helyek ahová nem szívesen visszük magunkkal a méregdrága okostelefonunkat. Ilyenek pl. az elég kemény bulik, de a strandolást is említhetjük.

Tegyük fel, esszük a 300 forintos lángost a medence szélénél. Odabent leveszi egy lány a melltartóját és int nekünk, hogy menjünk vele úszni. Rögtön félre dobjuk a fokhagymás tejfölös tésztát és már bent is vagyunk a medencében. Jaj, de mi is történt? Elfelejtettük kivenni a telefont a zsebünkből, annyira megzavart a látvány. Ennek mostantól vége!

A CM1-Aquat nyugodtan nevezhetnénk buli vagy strandtelefonnak. Kicsi, praktikus, vízálló. Olyan vékony és könnyű, hogy a bankkártyák mellett elfér a pénztárcában is. Tartozék a 4 GB-os microSD memória, az akkumulátor kapacitása a gyártó állítása szerint közel hat nap készenléti időre elegendő, a töltés szabványos microUSB kábellel történik.

Nehéz lehet elhinni, hogy az alig 38 grammos telefon tényleg vízálló, hiszen nem elég, hogy a legújabb Sony Xperiák mintájára teljesen fedetlen az alsó microUSB-port, hanem még a SIM-slot sincs leszigetelve. A gyártónak valamilyen módon sikerült megoldania az áramkörök lokális szigetelését, vagyis a víz ugyan bejut a borítás alá, de ott nem okoz semmilyen galibát, nekünk pedig csak annyi a dolgunk, hogy egy kiadósabb áztatást követően egyszerűen kirázzuk a bejutott vizet. Egy valamit nem szeret csak a telefon, az pedig a sós víz.
New CM1 AQUA

A a #9# kód bepötyögésével aktiválhatjuk a fokozott vízállóságot, ami inaktívvá teszi a rendszercsatlakozót. Tehát ilyenkor nem lehet használni a fülhallgató bemenetet, vagy tölteni a telefont, bár a medence közepén mi a fenéért is akarnánk?
SIM-ből alaphelyzetben a normál méretű példányokat szereti a telefon, de a gyári csomagban ott figyelnek a különböző adapterek – így az okostelefonunkhoz használt micro/nanoSIM-et minden további nélkül át tudjuk tenni ideiglenesen a vízálló aprómobilba.

A jóval drágább készülékeknél sem elterjedt a mobilok érdekes szolgáltatása, hogy automatikusan felveszik és tárolják a beszélgetéseket. A beépített nyomkövetőjük segítségével informálódhatunk az idősebb, feledékenyebb családtagunk, vagy kisiskolás gyermekünk tartózkodási helyéről, és akár a kiránduláson eltévedt ismerősünk helyzete is lekérhető. Mindegyik típus képes zene lejátszására és FM rádió műsorának vételére.

Huszonöt-harmincezer forintért nem várhatunk erőgépeket, vagy nagy csodákat, de második telefonnak jól beválhatnak a Card Phone-ok, amelyek mellesleg képesek arra, hogy Bluetooth tárcsázóval távirányítsák az elsődlegesen használt okostelefont. Persze mondhatjuk, hogy ennyi pénzből vehetünk már klassz okostelefont ami jó második telefonnak, de az nem lesz vízálló és nem fér el a pénztárcánkban sem.
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás