promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Minden, amit tudni lehet a Chapecoense tragédia kapcsán
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
A Lamia bolíviai légitársaság Bolíviából induló járata helyi idő szerint hétfőn este zuhant le a Kolumbia északnyugati részén található El Gordo hegynél, La Unión település közelében, röviddel a medellíni nemzetközi repülőtéren tervezett leszállás előtt. Mielőtt az Avro RJ85 típusú gép eltűnt a radarok képernyőjéről, vészjelzést adott le az elektromos rendszer meghibásodása miatt. A kolumbiai polgári repülés vezetője azt mondta: a hatóságok nem zárják ki, hogy a repülőgépnek a lezuhanás előtt kifogyott az üzemanyaga, erről számolt be ugyanis a balesetet túlélő egyik légiutas-kísérő. Ez a hír most már megerősítést is nyert.

A pilóta nem közölte időben a légi irányítással, hogy kifogyóban van a szűkösen mért üzemanyag, mert attól tarthatott, hogy emiatt bajba kerül ő és légitársasága, a Lamia is – nyilatkozta Alfredo Bocanegra, a kolumbiai polgári légiközlekedési igazgatóság vezetője. Elmondta, ha a pilóta azonnal jelzi, hogy kifogyóban van az üzemanyag, akkor a légi irányítás diszpécsere haladéktalanul felszabadította volna a gépnek a legközelebbi repülőtér leszállópályájának megközelítését biztosító folyosót. Ez nem történt meg időben, így a gép egy hegyoldalnak ütközött.

A zuhanást a gép hat utasa élte túl, 71-en meghaltak, köztük a Copa Sudamericana döntőjére utazó együttes 19 játékosa.

chap1
A tragédia után a Chapecoense 42 éves kapusa, Nivaldo, aki 2006 óta volt a klubnál, a könnyeivel küszködve jelentette be a visszavonulását. Ő kihagyta volna a Palmeiras elleni idegenbeli meccset, hogy a klub színeiben saját közönség előtt léphessen pályára 300. alkalommal, így nem is repült el a Copa Sudamericana döntőjére. Életben maradt, de a 300. meccset már nem fogja lejátszani.
 
A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) honlapjának szerdai beszámolója szerint a hazai klubok, játékosok és szurkolók a hétvégi találkozók előtt egyperces néma főhajtással fejezik ki gyászukat, valamint együttérzésüket a tömegszerencsétlenség áldozatainak családjainak, hozzátartozóinak. (MTI)
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás