promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Döbbenetes dolog derült ki Bruce Lee-ről! Ezt nem gondoltad volna!
Borítókép:  Bruce Lee/Profimedia
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A harcművészet legendája: Bruce Lee titokban drogfüggő volt  ez derült ki legalábbis az Internetre kikerült és nemrég megtalált levelekből. 

Korai halála előtt A sárkány útja és A sárkány közbelép című filmek sztárja több mint 40 feljegyzést írt kemény drogfogyasztási szokásairól egy színésztársának  írja a theGeek.

A Robert Bakerhez írt levélből kiderült, hogy ő látta el Lee-t kábítószerrel  többek között kokainnal, LSD-vel és a marihuánával – 1969-ben, amíg a sztár 1973-ban, 32 évesen meg nem halt.

A leveleket a bolhapiacon találták, és az Egyesült Államokban mintegy 64.5 millió forintnak megfelelő összegért árverezik el.

Bár Hollywoodban suttogják, hogy Lee drogfüggő volt, ezek a levelek nemcsak megerősítik ezt, hanem igazi, kemény drogfüggőségéről is árulkodnak.

Baker 1993-ban, 52 éves korában halt meg. Még azt a hatalmas kockázatot is vállalta, hogy az Egyesült Államokból Hongkongba szállít drogot, miközben Lee Hongkongban forgatott. 1972-ben a kínai-amerikai Lee megkérte őt, miközben a Tomboló ököl című filmet forgatták, hogy küldjön neki "egy csomó kokaint".

A sztár azt magyarázta, hogy "teljesen kész van", egy kis kokain azonban segíthetne neki, hogy felkészüljön a forgatásra.

1973-ban – amikor Hongkongban forgatott – Lee felesége, Linda írt is Bakernek, nyilvánvalóan a drogokkal kapcsolatban. Az április 14-én íródott levélben hozzátette:

"Ne aggódj, hogy Bruce C-t használ  nem fogja túlzásba vinni."

Egy hónappal később Lee-nek rohama volt, és agydaganat miatt összeesett. 1973. július 20-án holtan találták az ágyában.

A leveleket áruba bocsájtott Dallas Heritage Auctions aukciós ház szóvivője elmondta:

"Bruce Lee minden idők legnagyobb hatású harcművésze és a 20. század popkultúra ikonja. Ezek a levelek azt mutatják, hogy döbbenetes titkot őrzött."

George Foreman azt állította, hogy Bruce Lee azért lehetett volna világbajnok bokszoló, mert annyira jó volt, hogy "hideg fejjel" tudott harcolni.

(theGeek)

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás