promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
„Kapjátok be a f***t!” - Tarantino beszólt azoknak, akik kritizálják a Volt egyszer egy Hollywood Bruce Lee-s jelenetét
Borítókép:  Quentin Tarantino/Profimedia
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Meglehetősen ”színes” szavakkal utasította el néhány rajongó aggályait Bruce Lee ábrázolásával kapcsolatban a Volt egyszer egy Hollywoodban. 

Quentin Tarantino csípős választ adott azoknak, akik kritizálják Bruce Lee ábrázolását a Volt egyszer egy Hollywood című filmben. A 2019-es sikerfilmben Mike Moh által alakított Lee-t arrogánsnak ábrázolták, ezt a tulajdonságot pedig néhányan, akik ismerték a néhai harcművészt, cáfolták. Az Enter the Dragon sztárjának számos rajongója is elítélte, hogy Moh pontatlanul ábrázolta Lee-t a filmben, sőt, tiszteletlennek tartották a filmbeli jelenetét.

Az egyik, aki különösen elégedetlen maradt az ábrázolással, az Shannon Lee, Bruce Lee lánya. Azt mondta, hogy "elkeserítő" volt látni, hogy apját

„egy arrogáns seggfejként mutatták be, aki ráadásul forrófejű is volt".

Tarantinónak elnézve, Shannon elmondta, hogy megérti a jelenet mögött álló érvelést, de még mindig kellemetlenül érintette, hogy a moziban hallotta, ahogy az emberek Bruce-on nevetnek, amikor megnézte a filmet.

„Megértem, hogy Brad Pitt karakterét szuper rosszfiúnak akarják beállítani, aki képes lenne Bruce Lee-t megütni. De nem kellett volna úgy bánniuk vele, ahogy a fehér Hollywood tette, amikor még élt"

- mondta Shannon 2019-ben.

A The Joe Rogan Experience podcastben Quentin Tarantino beszélt a Bruce Lee-jelenet körüli vitáról. A múltban a mocskos szájú filmrendező sosem szégyellte megosztani őszinte érzéseit, és ez a helyzet biztosan nem különbözik ettől. Elismerve a Bruce-hoz fűződő kapcsolatát, Tarantino felmentést ad Shannonnak, de nem kér bocsánatot a sértő jelenet miatt. Az interjúból:

„Megértem, hogy a lányának problémája van vele. Az ő kib*szott apjáról van szó, rendben, ezt megértem. Mindenki más: menjen és sz*pjon le egy f*szt."

A szóban forgó jelenetben a kaszkadőr Cliff Booth (Brad Pitt) kihívja Bruce Lee-t egy hárommenetes küzdelemre. Lee-t azzal járatja túl, hogy szándékosan hagyja, hogy a híres harcművész kézzel nyerje az első menetet. Cliff a második menetben úgy kerül fölénybe, hogy Bruce-t egy autó oldalának csapja. Mielőtt a harmadik menetben kihirdetik a győztest, a harcot félbeszakítják, bár egyes rajongók még mindig úgy gondolják, hogy a jelenet miatt Lee hülyének nézte őket.

Tarantino a maga részéről azt mondja, hogy a jelenet nem azt akarta sugallni, hogy Lee nem volt kiváló harcművész. Egyszerűen csak "becsapta" Cliff, és lehetővé tette a kaszkadőrnek, hogy a rögtönzött küzdelem második menetében váratlanul érje őt. Sőt, Tarantino szerint a filmben szereplő Bruce talán még értékelte is volna a filmet, ha a dolgok nem lettek volna annyira felforrósodva abban a pillanatban.

(Movieweb)

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás