promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Shannon Lee-nek b*szottul elege van abból, hogy olyan fehér emberek, mint Quentin Tarantino, megpróbálják "elmagyarázni neki" Bruce Lee-t
Borítókép:  Bruce Lee/Profimedia
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Shannon Lee-t nem érdekli, hogy Quentin Tarantino szereti-e Bruce Lee-t vagy sem, csak szerinte az lenne a legjobb, ha a rendező nem beszélne róla többet.

"Tényleg b*szottul elegem van abból, hogy fehér férfiak Hollywoodban megpróbálják megmondani, ki volt Bruce Lee."

- írja Lee lánya a Hollywood Reporter pénteki vendégrovatában, válaszul Tarantino legutóbbi kommentárjára, amelyben megvédte a néhai kínai-amerikai harcművész és színész ábrázolását a 2019-es Volt egyszer egy... Hollywood című filmben.

"Eleget találkoztam az évek során (és nem csak Hollywoodban) olyanokkal, akik Bruce Lee-t akarják nekem elmagyarázni, és Bruce Lee-t akkor és úgy használni, amikor és ahogy nekik megfelel, anélkül, hogy közben elismernék az emberi mivoltát, az örökségét vagy a családját, hogy kialakult egyfajta minta."

- tette hozzá Lee, aki egyben a Bruce Lee Family Co. vezérigazgatója is.

"Én ... nem azt mondom, hogy senkinek sem lehet negatív véleménye Bruce Lee-ről. Azt mondom, hogy a véleményét személyes vagy kulturális előítéletek színezhetik, és hogy van egy minta".

Ahogy nemrég írtunk róla, múlt kedden a "Volt egyszer egy... Hollywod" rendezője megjelent a Spotify "The Joe Rogan Experience" című műsorában, hogy népszerűsítse a film most megjelent regényváltozatát, és megszólaltatta azokat, akik a film kezdeti megjelenésekor kritikusan nyilatkoztak Bruce Lee ábrázolásáról. Bár Tarantino meg tudta érteni, hogy Shannon Lee-nek "problémája van vele", mivel az apjáról van szó, a többi kritikust egy kis vulgáris szlenggel utasította el.

Shannon Lee hozzátette, hogy Tarantino folyamatos megjegyzései nemkívánatosak, különösen az elmúlt évben folyamatosan elharapódzó ázsiaiellenes rasszizmus és erőszakos cselekmények miatt.

"Egy olyan időszakban, amikor az ázsiai amerikaiakat fizikailag megtámadják, azt mondják nekik, hogy menjenek haza, mert nem tekintik őket amerikainak, és démonizálják őket valamiért, amihez semmi közük sincs. Tarantino úr folyamatos támadásai, félreértelmezései és félrefordításai ázsiai-amerikai közösségünk egy úttörő és innovatív tagjával szemben, éppen most, nagyon rosszkor jönnek".

(Hollywood Reporter)

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás