promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Köze nincs egymáshoz az európai és az amerikai Fantának, ez a különbség a két egynevű üdítő között
Borítókép:  Unsplash / illusztráció
Gasztro & Utazás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Az egyik kedvenc narancsos üdítőnk a tengerentúlon teljesen más színekben pompázik.

A legnépszerűbb márkák szinte a világ összes országában megvásárolhatók, ami viszont még nem jelenti azt, hogy mindenhol ugyanazok a jellemzőik. Ez lehet kiszerelésből, gyártásból, összetételből fakadó különbözőség, melyek között egész látványosak is akadnak.

Persze ezek többségéből semmit nem veszünk észre, legfeljebb az íze kicsit más, főleg ha az édesítőszerek kapcsán módosítanak, és hát egy csokit vagy egy kólát nehéz is lenne megkülönböztetni a megjelenése alapján.

Nem így van a Fantánál, a legnépszerűbb közösségi oldalon pedig felbukkant egy fotó arról, hogy mennyire másképp néz ki az európai és az amerikai változata az egyik legnépszerűbb narancsos üdítőnek.

A hozzászólások között a magyarázat is szerepel, miszerint Európában jóval szigorúbb szabályozás vonatkozik bizonyos összetevőkre, így a kontinensen kevésbé gyakori a színezékek alkalmazása. Amennyiben pedig mégis használják azokat, úgy figyelmeztetni kell a címkén, hogy káros hatással lehet a gyermekek figyelmére és koncentrációjára.

Példának okáért, az Egyesült Királyságban boltokba kerülő Fanta több narancslevet tartalmaz, ezért színben is közelebb áll a valósághoz, míg az amerikai változatban kevesebb található. Ami az ízét illeti, az USA-változat sokkal édesebb, mivel üvegenként 73 gramm cukrot tartalmaz, ezzel szemben Olaszországban jóval kevesebb van benne, ott ráadásul a gyümölcstartalma is mintegy 13 százalékos.

A poszt alá egyébként záporozni kezdtek a különböző országok Fantái, így Belgiumban egyértelműen sápadtabbnak tűnt a színe, míg Zambiában egészen extrém narancssárga árnyalatú volt. Visszatérve az USA – Európa összehasonlításra, a kommentek egy része egyetértett abban, hogy az amerikai kevésbé finom, mint az általunk is ismert változat.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás