promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Ebben az országrészben havazás is lehet, a fronthatás miatt különösen oda kell figyelni
Borítókép:  Profimedia
Időjárás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Némi javulás talán várható, de hétvégéig még nem lesz az igazi.

A keddi hajnalra a nyugati és északnyugati területeken esővel ébredhetünk, sőt, a magasabb hegyvidékeken még havas eső, havazás is előfordulhat. Délutánra dél-délkelet felől egyre többfelé várható záporok, esetleg zivatarok kialakulása, míg északkeleten szárazabb, naposabb időre számíthatunk. Az északnyugati területeken 9 és 15 fok között, máshol pedig 16 és 21 fok között alakul a maximum hőmérséklet. A keleti-északkeleti szél élénk vagy akár erős is lehet.

A gyenge melegfront hatása kifejezetten megterhelheti szervezetünket, különösen az időseket és a krónikus betegeket. Fejfájás, alvászavar és fáradékonyság jelentkezhet, valamint fizikai és szellemi teljesítőképességünk is csökkenhet. Ez figyelmetlenséget és koncentrációs zavarokat okozhat, ami növeli a balesetek kockázatát. A szív- és érrendszeri betegeknél vérnyomás-ingadozás és szédülés is előfordulhat.

Kedden több helyen, főleg a Dunántúlon és délen, esőre, záporokra, sőt, akár zivatarokra is számíthatunk, ami nedves útfelületeket eredményezhet. A záporokkal, zivatarokkal apró jégdarabok is kísérhetik, míg a nyugati hegyvidékeken akár hózápor, havazás is előfordulhat.

Az élénk északkeleti szél jelentős menetstabilitási problémákat okozhat a járművek számára. A napos időszakokban és területeken érdemes napszemüveget viselni vezetés közben.

Kérjük, vezessünk különösen óvatosan, tartsunk megfelelő követési távolságot, és legyünk figyelmesek az időjárási viszonyok változásaira! Álljunk ellen minden balesetnek, és biztonságosan érjünk célba!

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás