promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
  Kiderült II. Erzsébet titka, emiatt a csodaszer miatt élt ilyen sokáig
Borítókép:  Profimedia
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

II. Erzsébet egy teljesen egyszerű és hétköznapi módszerrel élhetett majdnem 100 évig. 

A brit királyi család feje és legnépszerűbb tagja, II. Erzsébet tavaly szeptember 8-án, 96 évesen hunyt el. Az egész világ gyászba borult a királynő halálhíre miatt, hiszen mindenki tisztelte őt, egy igazi ikonnak számított. Legidősebb fia, Károly vette át tőle az uralkodást III. Károly király néven.

Sokan azonban elképesztően kíváncsiak, hogy mi volt valójában a királynő titka, hogy ilyen sokáig tudott élni. A válasz egyszerű lehet, ugyanis II. Erzsébet egy olyan csodaszert használt, amelyhez bárki hozzáférhet. 

Napi két csésze tea ugyanis segít megvédeni a létfontosságú szerveket, a brit kultúra pedig jól tudni, hogy nagy teaimádó. 

Egy hároméves tanulmány után a tudósok arra a következtetésre jutottak, hogy a napi két csésze tea megivása elősegítheti az agy teljesítményének növelését és a memória védelmét az életkor előrehaladtával. Gunter Kuhnle, a Readingi Egyetem professzora szerint a teaivás a legegyszerűbb módja a flavanolbevitel fokozásának - írja a Mirror. 

De mik is azok a flavanolok?

A flavanolok a flavonoidokként ismert vegyi anyagok nagyobb csoportjának egyik alosztálya. A flavonoidok sokféle fajban megtalálhatóak, és állítólag hozzájárulnak ezeknek az élelmiszercsoportoknak az egészséget támogató tulajdonságaihoz. A katechinek néven ismert flavanol-csoportról úgy gondolják, hogy hozzájárul a népszerű egészséges ételek és italok antioxidáns és szívvédő hatásához - írja a cbdcibdol.hu oldala. 

A katechinek, a flavonoidok egyik típusa, javíthatják a szív- és érrendszeri egészséget, részben gyulladásgátló és antioxidáns hatásuk miatt. A zöld teában található elsődleges katechin, az epigallokatechin-gallát (EGCG) csökkentheti az érrendszeri gyulladást is. 

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás