promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
II. Erzsébet egy titkos levelet írt a halála előtt, a fél világot lázban tartja a királynő rejtélyes üzenete
Borítókép:  Profimedia
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Kiderült, hogy mikor lehet kinyitni a rejtélyes levelet.

A brit királyi család feje és legnépszerűbb tagja, II. Erzsébet tavaly szeptember 8-án, 96 évesen hunyt el. Az egész világ gyászba borult a királynő halálhíre miatt, hiszen mindenki tisztelte őt, egy igazi ikonnak számított. Legidősebb fia, Károly vette át tőle az uralkodást III. Károly király néven, idén május 6-án volt a koronázási ceremóniája – jelenleg pedig azon ügyködik, hogy az édesanyjához méltó módon képviselje a briteket, illetve összetartsa a folyamatos botrányok által szétzilált családot.

II. Erzsébet élete tele volt megpróbáltatásokkal és nehéz időszakokkal, de képes volt mindig pozitív maradni, még akkor is, amikor a férje, Fülöp herceg 2021-ben elhunyt. A királynő amikor tehette, akkor elutazott a birodalom különböző pontjaira, Ausztráliában is többször járt – pont az egyik látogatásához kapcsolódik az a rejtély is, ami jelenleg a fél világot lázban tartja, és még fogja is egy ideig.

1986 novemberében II. Erzsébet írt egy titokzatos levelet Sydney polgármesterének, de csak 2085-ben lehet majd kinyitni, addig egy biztos helyen őrzik háborítatlanul.

Állítólag a királynőn kívül egyetlen lélek sem tudta, hogy mi szerepel a díszes borítékban található, kézzel írt levélben, és még több évtizeden keresztül izgulhatnak az érdeklődők, hiszen messze van még a lehetséges kinyitási dátum.

II. Erzsébet instrukciói között szerepel, hogy 2085-ben bármelyik arra alkalmas időponton el lehet olvasni a levelét, de korábban nem. Elvileg egy átadandó üzenetet tartalmaz Sydney polgárai számára, de ennél többet nem lehet tudni, szóval továbbra is titok fedi, hogy mit tartott olyan fontosnak a királynő, hogy mindenképp el akarta mondani, de csak jóval a halála után – és talán az utóbbi aspektus a legfurcsább az egészben.

A videóban látható, hogy néz ki II. Erzsébet féltve őrzött levele:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás