promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Riasztást adtak ki a ciklon miatt: egyedül ezt a 2 vármegyét kerüli el a kiadós zuhé
Borítókép:  A kép illusztráció. Forrás: Profimedia
Időjárás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A ránk csavarodó ciklon miatt szinte az egész országra riasztást adtak ki.

A hét második felében végre újra melegedés lesz, megszűnik a csapadékhajlam, ám előtte szerdán még alaposan kiesi magát az eső. Az OMSZ több időjárási riasztást is kiadott szinte az egész országra, csupán két vármegye ússza meg szárazon, és zivatarok nélkül.

A dél felől ránk csavarodó ciklon csapadékrendszeréből szerda éjfélig országszerte várható eső, több helyen tartós eső. Ennek mennyisége az ország északnyugati felén, főként a Dunántúl északnyugati, nyugati részein illetve az Északi-Középhegység területén, valamint Pest megye északi felében több helyen is elérheti, meghaladhatja a 20-25 mm-t, a nyugati határ környezetében akár a 30 mm-t is. Délutántól a tartós esőt okozó csapadékzóna gyengül, majd elhagyja hazánkat.

(Fotó: OMSZ)

Ugyanakkor szerda délutántól az Alföldön és a Tiszántúlon, (kisebb eséllyel esetleg északkeleten) zivatarok képződhetnek. Helyenként - főleg délkeleten és a keleti határszélnél - hevesebb zivatarok is kialakulhatnak, (besodródhatnak) amelyeket viharos szél (60-80 km/h, délkeleten akár >80-85 km/h), apró szemű jég, valamint lokálisan intenzívebb csapadék kísérhet.

(Fotó: OMSZ)

Az országos időjárás-előrejelzés szerint nagyrészt borult lesz az ég, de napközben az Alföldön, délutántól pedig már Borsodban is szakadozik, vékonyodik, gomolyosodik a felhőzet. Napközben egyre inkább az ország északi, északnyugati felére korlátozódik az eső, míg az Alföldön zivatarok is lehetnek. Többfelé megerősödik a nyugatias szél, zivatar környezetében akár viharos lökés is lehet.

A legmagasabb nappali hőmérséklet a Dunántúlon, Budapest körül és északon 7 és 13, az Alföldön 12 és 19 fok között alakul. Késő estére 4 és 10 fok közé hűl le a levegő.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás