promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Felháborodtak az oroszok – olyan helyről érkezett szankció, amire nagyon nem számítottak
Borítókép:  Profimedia
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Vlagyimir Putyin amúgy se volt túl nagy Meta és Instagram barát.

Tovább folytatódik a háború Oroszország és Ukrajna között, és abban már a szakértők sem mernek biztosat mondani, hogy meddig húzódhat el az egész vérengzés. Az ukrán katonákat és civileket próbálják megtörni a folyamatosan támadásokkal, míg Oroszország már annyi szankciót kapott a nyakába, hogy felsorolni is hosszú lenne.

Abban mindenki egyetért, hogy bármi is történik, Putyin itt már nem fog meghátrálni, mivel túl sokat kockáztatott eddig.

Az oroszok most ráadásul egy olyan szankciót kaptak a nyakukba, amire nem számítottak, mert ez kivételesen Oroszországtól érkezett.

A vezetők úgy döntöttek, hogy az Instagramot, valamint a Facebookot is lekapcsolják az országban, így körülbelül 80 millió felhasználó éjfél óta nem tudja elérni ezeket az oldalakat. A háttérben az áll, hogy a Meta nem akarja szűrni azokat a tartalmakat, amik az orosz csapatok és vezetők halálát kívánják.

A 23,3 millió Instagram követővel rendelkező Olga Buzova már el is köszönt mindenkitől:

„Nem félek bevallani, hogy nem akarlak elveszíteni titeket. Nem tudom mit hoz a jövő. Nem tudom. Én itt megosztottam az életemet, a munkámat és a lelkemet. Mindezt nem munkaként fogtam fel, ez a lelkem egy része. Úgy érzem, mintha a szívem egy nagy részét, és az életemet vennék el tőlem... Most megyek és folytatom a sírást”

- idézte a Blikk a híres influenszert.

Természetesen rengetegen felháborodtak a kormány döntésén. Az oroszok innentől kezdve szélsőséges szervezetként jelölik meg a Metát.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás