promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Különleges mezzel és magyar edzővel ünnepelt bajnoki címet a PSG
Borítókép:  Julien Mattia / NurPhoto
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Nem meglepetésre, a francia labdarúgó első osztály idei szezonjának bajnoka a Paris Saint-Germain.

Ugyan kicsit komikusra sikerült a vége, de csak megszerezte nyolcadik bajnoki címét a Paris Saint-Germain. Egészen pontosan címvédés történt, ugyanis a Neymart is a soraiban tudó együttes tavaly is aranyérmes lett. A biztos elsőséghez az kellett, hogy a tabella második helyén álló Lille gól nélküli mérkőzést játszott a Toulouse otthonában. 

A hazájában egyeduralkodó párizsi klub már hetekkel ezelőtt is bebiztosíthatta volna első helyét, de előbb döntetlent játszott a Strasbourggal, majd 5-1-re kikapott a Lille-től, egy fordulóval később pedig 3-2-es vereséget szenvedett a Nantestól. Míg a Monaco ellen már az aranyérem tudatában lépett pályára a csapat, s nyert 3-1-re. Érdekesség, hogy a párizsi együttes különleges mezt viselt, amellyel a Notre-Dame katedrális előtt fejezte ki tiszteletét.

Érdemes jelezni, a PSG az eddigi 33 forduló alatt 84 pontot szerzett, míg a második helyezett Lille 65-öt. Ahogy azt is ki kell emelni, hogy a PSG szakmai stábjának tagja a korábbi magyar válogatott Lőw Zsolt, aki a vezetőedző Thomas Tuchel segítőjeként dolgozik.

A PSG-nek 2013 óta csak tavalyelőtt nem sikerült aranyérmet szereznie hazájában.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás