promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Elképesztő: van egy magyar város, ahol egyedül az egész Földön dél mellett 11 órakor is harangoznak, méghozzá egy nagy esemény tiszteletére
Borítókép:  Profimedia
Gasztro & Utazás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A különlegességnek komoly hagyománya van.

A nyugati határszélen elterülő kis ékszerdoboz, Kőszeg a romantika birodalma. Hangulatos terek, színes utcák és rengeteg olyan hely, ahol igazán közel lehetünk a természet szépségeihez. Kőszeg egy olyan hely, ahol legszívesebben megállítanád az időt.

Ha Kőszegre látogatnátok, kihagyhatatlan élményben lehet részetek, ha felkapaszkodtok a Kálvária-domb tetejére, ahonnan még a városkára is ráláthattok.

Kőszeghez a magyar történelem is ezer szállal kötődik, 1532-ben például a kőszegi vár kapitánya Jurisics Miklós volt, akinek elképesztő tehetsége és stratégiai gondolkodása révén sikerült feltartóztatnai I. Szulejmán seregét is. A várat csupán félszáz kevésbé védett katona védte, a török sereg pedig több tízezerre volt tehető.

Kőszeg az egyetlen olyan város, ahol nemcsak 12 órakor, hanem 11-kor is megszólalnak a harangok. A hagyomány szerint pedig mindez a várvédők hősi ellenállásának szól, akik 25 napig védték a várat hősiesen I. Szulejmán hadaival szemben. A maroknyi sereg így fényes győzelmet aratott a gigászi török sereg felett.

Jurisics Miklós érdemeit pedig a császár ishonorálta, később bárói rangra emelte, Kőszeg várát és városát is neki ajándékozta.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás