promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Megkóstolta a lángost egy amerikai srác, nagyon találó nevet adott neki
Borítókép:  Profimedia
Gasztro & Utazás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A magyar gasztronómia bizony bőven tartogat meglepetést a külföldiek számára.

Legtöbbször ha egy külföldi Magyarországra látogat, az első dolgok egyike, amit megtapasztal, az helyi ételkülönlegességek, melyek semmihez sem hasonlíthatók, sok esetben pedig teljesen egyedinek számítanak.

A magyar konyha ízvilága rendkívül gazdag és sokrétű, bátran nyúlunk a fűszerekhez, a húsokhoz, valamint a különböző zöldségekhez is. Az unalmasnak semmiképp nem nevezhető hazai gasztrokalandozások pedig néha még minket, magyarokat is meg tudnak lepni.

Képzeljük el, mit tapasztalhatunk akkor, amikor először találkozunk ezekkel az elsőre nehezen meghatározható ízélményekkel? Ez történt egy amerikai sráccal is, aki Budapestre látogatva úgy döntött, hogy végigkóstolja a magyar ételkülönlegességeket.

Számára már a lángos is annak számított, és ami nekünk csupán egy átlagos, álmoskás reggeli a piacon, az egyeseknek valódi kuriózum:

„Ez a magyar pizza, lényegében egy sült tészta valamiféle krémmel, sajttal és fokhagymával”

– vélekedett róla kitörő lelkesedéssel, miközben arra biztatta nézőit, hogy a legjobb lenne összehajtva enni.

Ugyan a tejfölt nem igazán tudta hová tenni (ezzel jó néhány országban lennének hasonlóan), ránézésre mégis boldogság futott át rajta, és hát a tartalmas reggelijeinket ismerve valószínűleg jó pár órára kellő energia- és kalórialöketet kapott.

A videó további részében a marhagulyást is megkóstolta, méghozzá a cipóban tálalt változatot, ennek a borsos ízét dicsérte, aztán jött a rétes, csak hogy teljes legyen a kép. Másnap aztán a kürtőskalácsot is kipróbálta, annak is egy fahéjas-nutellás változatát, ami bár annyira nem autentikus, mégis gyönyörű finomságnak nevezte, az illatát pedig mennyeinek tartotta. Gyorsan rájött, hogy szétbontva a legcélszerűbb falatozni, az ízét végül a spanyol fánkéhoz hasonlította.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás