promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Így készíti el a magyarok nemzeti ételét egy ausztrál nő, te mit tanácsolnál neki?
Borítókép:  YouTube / Recipetineats
Gasztro & Utazás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Vannak évszázados alapművek a magyar konyhában, melyek más országokban is népszerűvé váltak.

Nem egyszerű egy külföldinek elsajátítani a magyaros fogásokat, már csak azért sem, mert van valamiféle az ízlésvilágunkban, ami nagyon nehezen megfogható, és szakácskönyvek által nem is igazán tanítható.

Ez egyfajta életérzés, melyek során generációról-generációra pont annyit változtak a receptek, amitől igazán különlegesek és egyediek lesznek. Ehhez jönnek még hozzá a fűszerek, a csípős és paprikás fondorlatok, a nagyanyáink által megsúgott apró részletek, amitől végül pont olyan finomra sikerül egy fogás, „mint a mamáé”.

Ennek ellenére is van abban valami jóleső érzés, amikor más tájakon élők is megpróbálkoznak a magyar nemzeti ételekkel. Ezek közé tartozik a gulyás is, melynek azért meglehetősen komoly nemzetközi ismertsége van, mégis igazán jót leginkább csak idehaza lehet enni.

Nagi, egy Sydneyben élő hölgy ugyanakkor szereti a kihívásokat a konyhában, és imádja a főzés kreatív oldalát, nem mellesleg az ízletes, tápláló, valamint költséghatékony receptek szerelmese.

Mint írta, leginkább a pörkölt és a leves közé helyezi a gazdag és varázslatos ízvilágú ételt, és a részletes leírásban kiemelte azt a két dolgot, ami elengedhetetlen a jó gulyáshoz, vagyis a paprikát és a hagymát. Ránézésre előbbiből egy picit túl sok is került bele, mindenesetre Nagi hozzátette, hogy receptjével igyekezett tiszteletben tartani a hagyományos magyar gulyást, ám mint minden szakácsnak, így neki is megvannak a saját szokásai.

A receptre amúgy közel ötszázan szavaztak az oldalon és 5 csillagot kapott, úgyhogy a Nagi-féle gulyás egész biztosan isteni finom. A kommentek között többen is leírták, hogy a végeredmény tökéletes lett. Olyan is volt, aki megosztotta trükkjét a többiekkel, miszerint ha nem találnak „magyaros” paprikát a boltban, azt helyettesíthetik normál pirospaprika és némi cukor keverékével. Nem mellesleg magyarok is kommenteltek, volt olyan, aki szerint ez a recept nagyon közel áll a hagyományos gulyáshoz. Szerintetek?

Forrás: Recipetineats

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás