promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Mérhetetlenül megalázták a gulyáslevest, háborognak a magyarok az újragondolt fogás miatt
Borítókép:  Profimédia/Illusztráció
Gasztro & Utazás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Moslék és egyéb szavakkal illették a külföldön megjelent képet.

Ha végigsétálunk Magyarország turisták által kifejezetten kedvelt és látogatott helyein, akkor egészen biztos, hogy hamar szembejön velünk a gulyásleves felirat. Nem is csoda, hiszen ez az egyik nemzeti ételünk, 2017-ben hivatalosan is hungarikumnak nyilvánították, így aki idejön, mindenképpen meg akarja kóstolni ezt a magyaros fogást. Eredete régre múlik vissza, az egyik legfontosabb paraszti étel, amely szépen lassan az elitbe is begyűrűzött: a 19. században már a polgári és a nemesi családok is előszeretettél főzték és fogyasztották a gulyást. Ahány ház, annyi szokás, mindenkinek van rá egy szuper tippje, trükkje, minden tájegység azt gondolja, hogy ő készíti a legjobban, az viszont közös ezekben a receptekben, hogy a gulyáslevest kiadós ételként készítik el.

Egyébként messze földön híres ételről van szó, a gulyás nem ragadt meg Magyarország határain belül: a legtöbb országban már találunk szép számmal olyan helyeket, ahol főzik ezt a fogást. Azonban a gasztronómia folyamatosan változik, halad és lesz egyre sikkesebb, a főzést magas művészeten űző éttermeknél egy tál sűrű leves már nem állja meg a helyét. Nem ritka, hogy egy-egy klasszikus ételt újragondolnak, annak ellenére is, hogy az már hosszú éveken keresztül bizonyított az eredeti formájában. Ez történt most a gulyáslevessel is és a képet fel is töltötték egy olyan csoportba, amely a klasszikus, tradicionális magyar ételekkel foglalkozik.

Az újragondolt fogás láttán rengetegen kiakadtak és ezért nem tudjuk őket hibáztatni. A finom, laktató, egész testet átmelengető levesből csináltak olyan divatos ételt, mely csak összetevőiben emlékeztet a kiinduló fogásra.

A képet itt nézhetitek meg:

Kép forrása: Facebook / Hungarian Traditional Food

Egész kommentcunami ömlött a poszt létrehozójára, válogatott szidalmakkal illették azt, aki így meg tud csúfolni egy tökéletes ételt. Azt azonban hozzá kell tennünk, hogy ízügyileg vélhetően rendben van a felcsinosított verzió is, mindenesetre egy éhes magyar ember nem jó szívvel ülne le elfalatozni ezt az ebédnek éppen hogy nevezhető tál valamit. Sokan értetlenkedtek, volt aki egyszerű viccnek titulálta az egészet, az pedig sajnos alapos kutatómunka után sem derült ki, hogy pontosan melyik étteremben is készült a fotó. Mindenesetre ha az ember egy vendéglátóipari egységben szeretne valamit enni, akkor nem árt utánanézni a helynek és az étlapnak, az ilyen kellemetlen meglepetések elkerülése végett.

Ha szeretnél valóban klasszikus, tradicionális gulyáslevest készíteni, akkor azt a lenti receptvideó útmutatása alapján könnyedén megteheted.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás