promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Döbbenetes hogy egy külföldi oldalon mit neveztek magyar finomságnak: felháborodott hozzászólások tömkelege érkezett
Borítókép:  Profimédia/Illusztráció
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Valamit nagyon benéztek a magyar gasztronómiával kapcsolatban, ez az étel biztosan nem szerepel a fogásaink között.

A magyar gasztronómia az egyik legsokszínűbb a világon. Bár kis ország vagyunk, rengeteg nemzet kultúrájával keveredtek a magyar ízek és így egészen speciális ízeket és ételeket kóstolhatunk. Sokan szeretik a hagyományos, nagymama féle konyhát, ez a fogás most biztosan nem nekik szól. Egy külföldi Facebook csoportban osztottak meg egy nem mindennapi képet: egy borz húsát dolgozták fel és készítették el. Szmókerben, füstölve. Elsőre meglepett a kép, de jobban utánanézve egyes országokban valóban elfogyasztják ezt az állatot, amit kifejezetten jó ízűnek és egészségesnek mondanak. Mivel vadhús, így jellegzetes, karakteres ízzel rendelkezik és nagyon körültekintően kell eljárni az elkészítés során.

Csak a fiatal állat húsát szabad felhasználni és sokáig kell főzni, hogy kellően megpuhuljon. Az egyik legjellemzőbb fogás, amit készítenek belőle az a pörkölt, melyhez sok vörösbort adnak, így főzik omlósra és puhára a húst. A borz húsa nagyon zsíros, ezt a réteget mindenképp el kell távolítani a húsról, mivel nem ehető. Bár az ételnek van létjogosultsága, ezt klasszikus magyar ételnek nevezni elég bátor kijelentés. Ezt a kommentelők is így gondolták, akik páros lábbal szálltak bele a kijelentésbe.

Számolatlanul érkeztek a felháborodott hozzászólások, amiben helyreigazítják a posztolót, miszerint a borz nem nevezhető tradicionális nemzeti ételnek a hazánkban:

Tradicionális magyar étel? Se a borz, se az elkészítési mód....

Borz? Soha nem volt még ilyenhez szerencsém.

Mióta tradicionális magyar étel a borz?

Jó ètvàgyat hozzá! Èn maradok a tradicionális sertèsnèl.

Ez inkább egy reklám-próbálkozás Nektek.... A borz soha nem volt hagyományos magyar étel. Ráadásul még guszta képeket sem tudsz készíteni.

Ez tradicionális magyar?! Ne már!

Egyébként a borz húsa nagyon egészséges, rengeteg vitamin található benne:

A és E vitaminok: ezek stimulálják a kollagén szintézisét, ami a fiatalság megőrzéséhez szükséges. Felelős az immunitás megerősítéséért is;
K vitamin. Hiánya a szervezetben rossz véralvadáshoz vezet. A borzhús rendszeres fogyasztása pozitív hatással van a vérképzés folyamatára;
B vitaminok. Részt vesznek a vérképzésben és szabályozzák az anyagcsere folyamatokat;
Telítetlen zsírsavak. Hatékonyan befolyásolja a szív- és érrendszert, segít megerősíteni az erek falát.

Amennyiben kedvet kaptál, hogy kipróbáld ezt a bizarrnak tűnő ételt, akkor egy kifejezetten modernkori köntösbe öltöztetett kedvencet gondolhatsz vele újra a lenti recept segítségével:

Forrás: fingernal.ru

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás