promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Undorodnak a külföldiek ettől a hungarikumtól, öklendezve fanyalognak a magyarok kedvencétől
Borítókép:  A kép illusztráció. Forrás: Profimedia
Gasztro & Utazás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A külföldiek kifejezetten utálják, de a magyarok közül is sokan öklendeznek tőle.

Az internet tele van olyan videókkal, amikben külföldiek magyar ételeket kóstolnak, magyar szavakat próbálnak kimondani, vagy jellegzetes magyar helyszíneken sétálgatnak. A legtöbb esetben minden ideérkező turistát lenyűgöz a magyar kultúra és hazánk gasztronómiája, ódákat zengenek a paprikás csirkéről, a gulyáslevesről, a téliszalámiról, és a magyar borokról, azonban van egy hungarikum, amit nem hogy nem szeretnek, hanem kifejezetten undorodnak tőle, és amikor megkóstolják, öklendezve fanyalognak miatta.

Kétségtelen, hogy a pálinka egy igen erős ital, de azt nem lehet mondani rá, hogy ihatatlanul tömény lenne. A külföldiek mégsem tudnak megbarátkozni vele, pedig mi vagyunk az egyetlen olyan ország, ahol magas alkoholtartalmú gyümölcspárlatokat készítünk. A magyar pálinka viszont világhírű, aki hozzánk látogat, tudja, hogy mi az, és mindenképpen meg akarja kóstolni - aztán vagy azonnal a kedvencévé válik, vagy örökre megutálja.

Az biztos, hogy Freddie Mercury nagyon ízletesnek, ugyanakkor erősnek találta. A Queen frontembere 1986-ban kóstolta meg a hungarikumot, amikor az együttes fellépett kis hazánkban. Ez volt az a koncert, amin Freddie Mercury magyarul énekelte el a Tavaszi szél vizet áraszt-ot, de előtte még beizzította a hangszálait egy kis pálinkával.


Találtunk egy olyan videót, amiben néhány külföldi ismerkedik a pálinkával. Szegények abban reménykedtek, hogy egy édes borhoz hasonló italt fognak majd kóstolni, jó nagyot bele is kortyolnak, aztán érdekes arckifejezéssel, szinte rögtön vissza is köpik a drága nedűt.


Egy másik videóban egy pálinka kihívást láthatunk, Magyarország legerősebb italát, a 80 százalékos alkoholtartalmú pálinkát kóstoltatják meg az emberekkel. Ebben egyértelműen látszik, hogy még mi magyarok sem tudunk meginni mindent, ami pálinka néven fut - a Tojai Spirit alábbi videójában többen is öklendezni kezdtek a túlságosan ütős hungarikumtól.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás