promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Hirtelen magyarul kezdett el énekelni Freddie Mercury, az egész ország beleremegett a legendás meglepetésbe
Borítókép:  Profimedia
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Döbbenetes videón a fantasztikus Freddie Mercury produkciója.

Kevés olyan ikonikus rockbanda van, mint a Queen, hiszen Freddie Mercury együttese olyan örökérvényű slágereket készített nekünk, hogy még most is úgy szeretik azokat az emberek, mintha tegnap jelentek volna meg a szerzemények. A zseniális énekes sajnos 1991-ben elhunyt, de az emléke örökké velünk marad a csodálatos dalainak köszönhetően – akkora űrt hagyott maga után, hogy azt lehetetlenség betölteni.

Freddie Mercury és a Queen történetét 2018-ban a Bohém rapszódia című filmben is megismerhettük, az alkotás végét ráadásul a legendás Live Aid fellépés koronázta meg minden szempontból. Szinte az összes rajongó libabőrös lett, mikor a készítők rekreálták az eseményt, de nekünk, magyaroknak egy másik koncert az, ami igazán maradandónak számít a bandától.

Akik ott voltak, életük egyik maghatározó eseményeként emlegetik azt a napot, amikor a Queen 1986. július 27-én fellépett Budapesten a Népstadionban, ahol nagyjából 70 ezer ember gyűlt össze, hogy lássák élőben Freddie Mercuryt és csapatát.

Minden bizonnyal a Queen is pontosan tudta, hogy milyen fontos ez a koncert a hazai közönségnek, ezért Freddie Mercury egy igazán különleges meglepetéssel készült: felírta a tenyerére a „Tavaszi szél vizet áraszt” című népdal szövegét, majd onnan olvasva csodálatos magyarsággal előadta azt a stadionban – mindenkinek leesett az álla, köpni-nyelni nem tudtak az emberek.

Freddie Mercury végül a közönséget is megkérte, hogy mindenki együtt énekelje a kedves kis dalocskát, a végeredmény pedig annyira epikus volt, hogy azóta is emlegetik a magyarok. Elképesztő gesztus volt ez a piszok tehetséges énekes részéről, nem csoda, hogy örökre a szívünkbe zártuk őt, hiszen olyan pillanattal ajándékozott meg minket, ami mondhatni kulturális mérföldkőnek számít hazánkban.

Itt lehet megtekinteni a produkciót:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás