promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
A nagymama fogja tőled elkérni a receptet ha így csinálod: Észbontó csavarral készítettünk el egy régi klasszikust
Borítókép:  Profimedia- illusztráció
Gasztro & Utazás
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Fogadjunk nem tudod, honnan ered a rántotthús? Első írásos jegyzet egy régi bizánci szakácskönyvből származik. 

A Konstantinápoly ostromának idején, az ostromló arabok megtanulták a panírozást a helyi szakácsoktól, majd elterjesztették a módszert az uralmuk alá hajtott ibériai félszigeten.

Elkészítése: közepesen egyszerű

Idő: 25 perc

Előkészítés: 10 perc

Hozzávalók:

  • 3 pár csontnélküli csirkemell
  • 2 csipet só
  • 1 csipet bors

Bundához:

  • 2 közepes tojás
  • 125 g krémsajt
  • 0,5 dl olaj
  • 1 nagy csipet só
  • 300 g liszt
  • 2,5 dl tej

Sütéshez:

  • 7 dl olaj
  • fritőzben olaj nélkül csodálatosan megsül

Elkészítés:

Megtisztítjuk a csirkemellet és csíkokra vágjuk. Hagyjuk lecsöpögni, sózzuk, borsozzuk.

A masszához a tojásokat felverjük, hozzáadjuk a krémsajtot, szépen elkeverjük majd a sót, az olajat, a lisztet is hozzáadjuk, és a tejet adagolva csomómentes tésztát kavarunk az összetevőkből. Onnan tudjuk megállapítani, hogy megfelelő az állag, hogy legyen sűrűbb, mint a palacsinta tészta, de azért hígabb, mint a nokedli.

A csirkemell csíkokat beleforgatjuk, és amint felforrósodik az olajunk a serpenyőben addig állni hagyjuk a masszában. Használjunk magas falú serpenyőt.

Használjunk egy villát a csíkok forgatásához. A masszába áztatott, jól átforgatott darabokat egyesével a forró olajba helyezzük. A csíkokat szépen egyesével közepes lángon világos barnára sütjük.

Konyhai papírtörlőre szedve hagyjuk a felesleges olajat lecsöpögni.

Ötlet:

Ha vendégeket várunk készítsük el a csíkokat és adjunk melléjük mártogatósokat. Egyik kedvencünk a fűszeres tejföl. Elkészítése: fokhagyma, só, bors, metélőhagyma, tejföl.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás