promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Brutális recept: Felhőpalacsinta, amitől a mennyországban érzed magad és, mintha felhőbe harapnál
Borítókép:  Profimedia- illusztráció
Színes
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Szerelmes lettem ebbe a remegő, csupa hab palacsintába és kíváncsi voltam el tudom-e készíteni.  Nem gondoltam, hogy létezik jobb dolog a magyar palacsintánál, amíg rá nem találtam erre a japán receptre. Az egész egy nagy tojáshab, lényegében egy kisütött madártejhez tudnám hasonlítani.

Habos, puha, könnyed és remeg, mint a kocsonya a japánok palacsintája, minden falat maga a mennyország. Az elkészítése nem túl bonyolult, de itt most fontos betartani a receptet. Ezt a palacsintát nagyon fontos, hogy alacsony lángon, lefedve kell sütni.

Hozzávalók 6 darabhoz

  • 3 darab tojás (szétválasztva)
  • 1.5 evőkanál tej
  • 1 teáskanál vaníliakivonat
  • 3 evőkanál liszt
  • 0.5 teáskanál sütőpor
  • 2 evőkanál cukor

Előkészítési idő: 20 perc

Elkészítési idő: 8 perc

Elkészítés:

A tojásokat szétválasztjuk. A tojássárgákat felverjük, hozzáadjuk a tejet, majd a vaníliakivonatot. Alaposan összekeverjük. Hozzáadjuk az átszitált lisztet és sütőport. Habverővel alaposan összekeverjük.  Verjük fel a tojásfehérjéket kemény habbá. Mikor már majdnem kemény, adjuk hozzá a cukrot is. 

A kemény tojáshabot én direkt kisebb adagokban adtam a sárgájához, óvatosan, hogy ne törjem össze a habot. Addig adagoltam, míg az egész egynemű, sűrű tészta lett. 

Egy pár csepp olaj után mehet is a felhő tészta egy tapadásmentes serpenyőbe, amit felmelegítünk. Egy kisebb kanállal adagoljunk kis tésztakupacokat a serpenyőbe. Minden palacsintára több merőkanállal szedjünk a tésztából, púpozzuk, hogy csúcsos, pufi palacsinták szülessenek. 

Fontos, hogy minél alacsonyabb lángon süssük a levegő hab palacsintákat és folyamatosan süssük, halmozzuk, süssük, halmozzuk, így lesznek csúcsos pufi palacsinták.

 Ha kész vannak a tornyok, fedjük le a serpenyőt, 3 percig süssük alacsony lángon. Ezután ismét adagoljunk rá a habból növelve a magaságát. Tegyünk a palacsinták alá egy evőkanál vizet is, és fedjük le ismét. Fordítsuk meg óvatosan a palacsintákat, mehet alájuk még egy evőkanál víz, fedjük le a serpenyőt, majd ezt a felüket is 3-4 percig.

Ezután gyümölccsel, sziruppal, mézzel fogyaszthatjuk. 

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás