Átlátszó süteményt készítettek, az internet felrobbant a csodálattól - mindenki tudni akarja a receptet
Olvass tovább...
Szerelmes lettem ebbe a remegő, csupa hab palacsintába és kíváncsi voltam el tudom-e készíteni. Nem gondoltam, hogy létezik jobb dolog a magyar palacsintánál, amíg rá nem találtam erre a japán receptre. Az egész egy nagy tojáshab, lényegében egy kisütött madártejhez tudnám hasonlítani.
Habos, puha, könnyed és remeg, mint a kocsonya a japánok palacsintája, minden falat maga a mennyország. Az elkészítése nem túl bonyolult, de itt most fontos betartani a receptet. Ezt a palacsintát nagyon fontos, hogy alacsony lángon, lefedve kell sütni.
Hozzávalók 6 darabhoz
Előkészítési idő: 20 perc
Elkészítési idő: 8 perc
Elkészítés:
A tojásokat szétválasztjuk. A tojássárgákat felverjük, hozzáadjuk a tejet, majd a vaníliakivonatot. Alaposan összekeverjük. Hozzáadjuk az átszitált lisztet és sütőport. Habverővel alaposan összekeverjük. Verjük fel a tojásfehérjéket kemény habbá. Mikor már majdnem kemény, adjuk hozzá a cukrot is.
A kemény tojáshabot én direkt kisebb adagokban adtam a sárgájához, óvatosan, hogy ne törjem össze a habot. Addig adagoltam, míg az egész egynemű, sűrű tészta lett.
Egy pár csepp olaj után mehet is a felhő tészta egy tapadásmentes serpenyőbe, amit felmelegítünk. Egy kisebb kanállal adagoljunk kis tésztakupacokat a serpenyőbe. Minden palacsintára több merőkanállal szedjünk a tésztából, púpozzuk, hogy csúcsos, pufi palacsinták szülessenek.
Olvass tovább...
Fontos, hogy minél alacsonyabb lángon süssük a levegő hab palacsintákat és folyamatosan süssük, halmozzuk, süssük, halmozzuk, így lesznek csúcsos pufi palacsinták.
Ha kész vannak a tornyok, fedjük le a serpenyőt, 3 percig süssük alacsony lángon. Ezután ismét adagoljunk rá a habból növelve a magaságát. Tegyünk a palacsinták alá egy evőkanál vizet is, és fedjük le ismét. Fordítsuk meg óvatosan a palacsintákat, mehet alájuk még egy evőkanál víz, fedjük le a serpenyőt, majd ezt a felüket is 3-4 percig.
Ezután gyümölccsel, sziruppal, mézzel fogyaszthatjuk.