promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Fellapoztam a nagymamám receptkönyvét, az étel amit ott találtam az egész életemet reformálta meg
Borítókép:  Profimedia/Illusztráció
Gasztro & Utazás
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Mindig is azt gondoltam, hogy a nagymamám rengeteg időt töltött a konyhában, azonban most belenéztem a receptfüzetébe és teljesen megdöbbentem.

A recept amit találtam elsőre megfogott, mivel hihetetlenül egyszerű. Ami miatt különösen megfogott, hogy az egyik kedvenc ételem receptjét olvastam, ami sajnos nem egyszerű, ám annál finomabb. Na erre a problémára talált megoldást a nagymamám. A recept, ami miatt teljesen felrobbant a fejem, az egy cordon bleu recept volt.

Ugye ti is imádjátok, csak baromira nics kedvetek ezzel bajlódni? Hát, akkor jó hírem van, mivel egy olyan verziót találtam, amit bárki elkészíthet 10 perc alatt, a végeredmény pedig még engem is becsapott.

Hozzávalók:

10 szelet pirítós kenyér

20 szelet pulyka- vagy csirkemell sonka

20 szelet sajt, amilyet kedvelsz

ízlés szerint majonéz, de ez elhagyható

liszt

tojás

zsemlemorzsa

olaj, vagy pedig vaj a sütéshez

A kenyérszeletek szélét levágjuk, hogy csak a puha része maradjon. Megkenjük a kenyérszeleteket majonézzel, beletesünk 2 szelet sonkát és 2 szelet sajtot. A kenyér széléz bekenjük tojással és összeteszünk két kenyeret, majd bepanírozzuk. Lisztbe forgatjuk, majd tojásba és zsömlemorzsába. Eközben felhevítjük az olajat, majd amikor már forró, akkor szépen beletesszük a bepanírozott kenyérszeleteket.

Ezután mindkét felét aranybarnára sütjük, majd papírtörlőre tesszük, hogy felszívja a maradék olajat.

Ezután pedig tálaljuk és itt jön a meglepetés: ez az olcsó és majdnem húsmentes alternatíva nem csak pénzt, hanem időt is spórolsz vele. Az eredmény pedig bármennyire hihetetlen, magáért beszél: elképesztően forró, szaftos és krémes. Ami pedig különösen megdöbbentő, hogy a nagymamám többször átvert ezzel a recepttel és nekem nem tűnt fel!

Szóval mindenképpen próbáljátok ki, akár még kísérleti jelleggel is, ha megcsináljátok a barátaitoknak, ők sem fognak rájönni arra, hogy mekkorát csaltatok. Én megerősíthetem, évekig tévedésben éltem, de kellemes csalódás volt ez, szóval szerint megbocsátható bűn lesz az, ha cordon bleu címszóval lerakod az asztalra, egy kis krumplipüré kíséretében.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás