promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Arcon röhögheted az inflációt ezzel a hihetetlenül olcsó recepttel
Borítókép:  Profimedia/Illusztráció
Gasztro & Utazás
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Érthető, ha valakinek sem kedve, sem ideje végiglapozni az akciós újságokat, így megtesszük ezt mi helyetted. Cikksorozatunkban olyan recepteket hozunk nektek, amikkel talán kicsit könnyíthetünk a terheiteken és több marad a tárcátokban! Az általunk írt információk mindig frissek és naprakészek, így neked nem kell a menün gondolkodnod, csak megvásárolni azokat az alapanyagokat, amiknek az árát mi már lecsekkoltuk és megfőzni az inflációálló tuti receptünket!

A mai receptet a Lidl akciós újsága alapján állítottam össze és egy négy fős családnak elegendő adaggal számoltam.

Amit pedig főzni fogunk: Francia lecsó, azaz Ratatouille, mely csak zöldségeket tartalmaz, ráadásul vegán is, azonban ennek ellenére igen laktató és egészséges ételről van szó, mely tökéletesen beilleszthető az egészséges életmódba is.

Hozzávalók:

  • 2 konzerv darabolt paradicsom (400 g)
  • 2 db nagy padlizsán (akciós)
  • 2 db nagy cukkini (akciós)
  • 6 db paradicsom (akciós)
  • olívaolaj (de ez elhagyható)
  • 3 fej vöröshagyma
  • Fűszerek: só, bors, fokhagyma rozmaring, kakukkfű, bazsalikom (ízlés szerint esetleg használhatunk bele zsályát is)

Felvágjuk a fokhagymát és a vöröshagymát. Egy tálba tesszük a paradicsomkonzervet, ehhez hozzákeverjük a felaprított hagymát, fokhagymát, illetve a fűszereket. Folyamatosan kóstoljunk, inkább többször fűszerezzük kicsit! Szeleteljük fel vékony karikákra a zöldségeket. A fűszeres paradicsomszósz háromnegyedét egy hőálló tálba kanalazzuk, erre rakjuk rá szépn sorban, lappal egymásnak a zöldségeket. A végén a maradék paradicsomszószt a zöldségek tetejére szedjük. Meglocsoljuk kis olívaolajjal (de ezt el is lehet hagyni), majd 180 fokos sütőben nagyjából 45 percig sütjük.

Ez az étel amellett, hogy igazán könnyed, nyári ebéd, nagyon gyorsan, kevés munkával összedobható, így nem csak a pénztárcádnak tesz jót, de a konyhában sem kell 15 percnél tovább dolgoznod!

(forrás: kimbino.hu)

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás