promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Eláruljuk a Lidl magyar titkát, amivel befolyásolják éhségünket
Borítókép:  Profimedia
Gasztro & Utazás
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Honlapunk kikérte a magyar Lidl-vásárlók kedvenc fahéjas tekercséről egy profi cukrász véleményét is, és természetesen nem mentünk el olvasóink és a vásárlók észrevételei mellett sem. 

A Lidl, mint a magyar fogyasztók egyik kedvenc élelmiszer (főleg a friss árúk tekintetében) áruházlánca mindig is élen járt a különböző ötletes és figyelemfelkeltő akciók terén is. A német cég magyar képviseletének Facebookja most éppen az egyik örökös slágerükkel, a fahéjas tekerccsel hívta fel a figyelmet a friss akcióra. Amely hétfőn indult, és tart szerda estig. Az akciós termékek között pedig valóban ott van a finom és népszerá pékárú, amely az utóbbi időben megszokott 155 forintos ára helyett csak 109 forintba kerül.

[[lidl1]] 

A Lidl szerint „Tökéletes választás reggelinek vagy tízórainak, de akár a nassolnivalót is helyettesítheti.”. És valóban, remek megalapozója lehet a napnak egy ilyen ízletes, de mégsem túl erőteljes ízű fahéjas tekercs. A bolt ezen sikerárújáról megkérdeztünk egy cukrászt, aki igyekezte fellebbenteni a fátylat a Lidl titkáról és trükkjéről, ami az olcsó és finom fahéjas tekercset illeti. 

„A titok az, hogy nincs igazi rejtély a Lidl ötlete mögött. Valószínűleg tudják a cég központjában, hogy mely országokban és mely régiókban mi a leggyakrabban megvásárolt reggeliző termékük. A fahéj, mint alapanyag roppant bölcs választás, ugyanis az egyik legegészségesebb fűszer, főleg télen. Kutatások kimutatták már, hogy segít a megfelelő vércukorszint megtartásában, serkenti az agyműködést, és a legújabb elképzelés szerint kiváló védelmet nyújt a baktériumok ellen is. Továbbá szakmai tapasztalatom, hogy a fahéjnak kiváló étvágygerjesztő hatása van. És bizony, ha vásárlás közben jön meg az étvágy, szinte rögtön az üzlet első sorában, akkor aligha marad üres a bevásárlókocsink, majd később a hasunk sem. Ötletes, jól adagolt, sikeres üzletpolitika, és persze mi is finomat ehetünk.”

- nyilatkozta a rendszert átlátó, de neve elhallgatását kérő forrásunk. 

A fahéj már az ókortól kezdve ismert fűszer, és már több, mint 2000 éve exportálja az emberiség Délkelet-Ázsiából. Elsődleges forrása Srí Lanka (egykorvolt Ceylon) és Indonézia. Élettani hatásait már a bölcs kínai tanítómesterek, és a római filozófusok is leírták, sőt használói is voltak. Egykoron szinte aranyárban számolták értékét, míg manapság már pár ezer forintért hozzá lehet jutni kilójához. A magyar konyha elsősorban karácsonyi desszertekhez, évközben elkészített almás süteményekhez, illetve befőzéshez javasolja.  

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás