promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Ez a külföldiek kedvenc magyar étele, nem is hinnéd, melyik hazai finomságért rajonganak leginkább
Borítókép:  A kép illusztráció. Forrás: Profimedia
Gasztro & Utazás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Kiderült, melyik a külföldiek kedvenc magyar étele.

A külföldiek nagyon szeretik Magyarországot és a magyar ételeket. Általában ha valaki idelátogat hozzánk, azt tapasztalja, hogy nálunk igen jó a közbiztonság - korábban készült is egy lista arról, hogy melyek a világ legbiztonságosabb országai, és Magyarország a 20. helyet foglalhatta el.

Már Tom Hanks is dicsérte a magyar közbiztonságot, mikor néhány éve nálunk forgatta az Inferno-t, míg más világsztárok a magyar gasztronómiáról áradoztak. De mégis mik lehetnek a külföldiek kedvenc magyar ételei? A Tasteatlas nevű gasztromagazin készített egy felmérést arról, hogy a magyar finomságok közül melyik szeretik legjobban a külföldiek, és kialakult így egy érdekes toplista.

Gulyásleves, lángos, pörkölt - vajon mi lehet az abszolút kedvenc? Annyit elöljáróban elárulunk, hogy az egyik legismertebb fogásunk, ami nem mellesleg a Coca-Cola mellett a második legismertebb kifejezés a gasztronómiában. Érdekes egyébként, hogy az alábbi listára nem csak főtt ételek, hanem édesség és olyan harapnivalók is felkerültek, amiket leginkább reggelire szoktunk fogyasztani.

Ráadásul most látunk olyan listát először, amin a lecsó is szerepel - furcsa, de eddig egyszer sem hallottuk, hogy a külföldiek imádnák a lecsót, de most bebizonyosodott, hogy mégis. A külföldiek egyébként azért szeretik annyira a magyar ételeket, mert sokkal ízesebben, fűszeresebben főzünk; sokkal merészebben használjuk az ízeket, és ez nekik nagyon tetszik.

Nyilván vannak olyan magyar hungarikumok és finomságok, amivel nem szimpatizálnak ennyire a turisták: korábban megmutattuk, melyek azok az ételeink, amiktől kifejezetten undorodnak a külföldiek, de arról is lerántottuk a leplet, mit gondolnak a jó magyar pálinkáról, amiről Freddie Mercury ódákat zengett, mikor nálunk koncertezett a Queen.

Na, de lássuk azt a bizonyos toplistát a külföldiek kedvenc magyar ételeiről (értelemszerűen az első helyen a legtöbb szavazatot kapott finomság lesz):

  1. Gulyás
  2. Krémes
  3. Lángos
  4. Csirkepaprikás
  5. Pörkölt
  6. Kifli
  7. Pogácsa
  8. Hurka
  9. Túró rudi
  10. Lecsó
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás