promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Hazánk ikonikus ételétől megőrülnek a külföldiek, már az első falat után abszolút kedvencükké válik a hungarikum
Borítókép:  Profimedia
Gasztro & Utazás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Most lett hungarikum a lángos, amit minden magyar ember imád, de vajon mit gondolnak róla a külföldiek?

Ismét újabb két elemmel bővült a hungarikumok gyűjteménye, a Hungarikum Bizottság ugyanis arról határozott, hogy felkerül a listára a lángos és a székelykapu is. A lángos nemcsak a nyári szezon egyik legfontosabb gasztronómiai része, de hazánk egyik ikonikus étele, ami az év bármelyik időszakában élvezettel fogyasztanak a magyarok.

Fokagymás, sajtos-tejfölös, magyarok, bolognai, töltött, nutellás - manapság rengeteg fajta lángosból tudunk választani, de tény, hogy mindegyik közül a fokhagymás és a sajtos-tejfölös a két legnagyobb sláger; mindig is az volt, és az is marad.

Épp ideje volt már, hogy a lángos is hungarikum legyen, hiszen nemcsak a magyarok értenek egyet abban, hogy ez egy egyszerű és nagyszerű étel, de a külföldi turisták is mind a tíz ujjukat megnyalják utána. Nem túlzás azt mondani, hogy a külföldiek megőrülnek a lángosért, már az első falat után abszolút kedvencükké válik.

Megoszlanak a vélemények arról, hogy mi az igazi lángos titka, hiszen ahány ház, annyi szokás, és annyi titkos recept. Nyilván az alapok ugyanazok mindenkinél, de belekerülhet még egy-két plusz összetevő, ami különlegesebbé teszi a tésztát, ízesebbé, vagy lágyabbá. Valaki a kefírre esküszik, valaki pedig a krumplira. Most akkor mégis melyik az igazi, tökéletes lángos? Az egyik YouTube-csatorna augusztus közepén közzétett egy videót, amiben azt állítják, hogy egy piaci árus felfedte előttük a féltve őrzött titkot. El is készítették ezt a receptet, és a végeredmény önmagáért beszél - mindenkinek érdemes kipróbálnia.


Na, de térjünk vissz a külföldiekre! Mi most összegyűjtöttünk néhány videót, amiben turisták kóstolják meg a lángos valamelyik fajtáját, aztán elmondják, hogy ízlik nekik, és mit gondolnak róla. Mondani sem kell, hogy egyikük sem mondta azt, hogy nem ízlik neki, vagy bármiféle problémája lenne vele, de a reakciókat érdemes megnézni, azt a pillanatot, amikor először beleharapnak, amikor először megérzik az ízét; az a hamisítatlan ropogós, fokhagymával bekent lángostésztát, amit mi is annyira szeretünk.

Először is jöjjön két amerikai hölgy, akik életükben először próbálták ki a lángost:


De itt van egy brazil úriember is, aki nemcsak a lángosba, de az igazi balatoni élménybe kóstolt bele azzal, hogy a magyar tenger partján harapott bele egy sajtos-tejfölösbe:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás