promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Tom Hanks egyetlen magyar szót mondott a közönségnek, hibátlan kiejtésétől libabőrös lett mindenki
Borítókép:  Profimedia
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Tom Hanks magyarul szólalt meg a nyilvánosság előtt, tökéletesen mondta ki ezt a nehéz szavunkat.

Tom Hanks az egyik legkiválóbb színész a világon, aki néhány éve Budapesten is eltöltött egy kis időt, mivel hazánkban is forgatták Ron Howard Inferno című filmjét. A kétszeres Oscar-díjas világsztár a magyarországi tartózkodása után dicsérte az itteni közbiztonságot, emellett azt mondta, hogy

„Budapest egy szuper város”.

A Philadelphia és a Forrest Gump sztárja a Thália Sznházban, 200 magyar színész előtt tartott akkor egy háromórás előadást, amiben többek között elmondta, hogy amikor tinédzserként elkezdett érdeklődni a színészet iránt, elképzelni sem tudta, hogy egyszer majd világhírű lesz. Kezdő színészként képtelen volt bármilyen felkérésre nemet mondani, mindent elvállalt, ami csak szembejött vele.

Aztán kitért arra is, hogy egy színész számára három dolog mindennél fontosabb: a pontosság, a szövegtudás, és az eredetiség.

Utóbbit úgy értette, hogy minden szereppel kapcsolatban legyen egy gondolata, amit csak ő tehet hozzá, és amitől megismételhetetlenné válik az átváltozása. Miután a már említett két film (Philadelphia, Forrest Gump) készítésének szakmai titkairól is beszélt, elmondta, hogy milyen élményeket szerzett Magyarországon, emellett azt is elárulta, hogy melyik az az egyetlen magyar szó, amit hibátlanul ki tud ejteni, és tudja is, hogy mit jelent.

„Csak egyetlen szót tudok helyesen kiejteni, és megérteni magyarul. Azt, hogy »gimnázium«. Nagyon sajnálom, de semmit sem értek abból, amit magyarul beszélnek körülöttem”

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás