promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Gerard Depardieu olyat mondott a magyarokról, amire senki sem számított
Borítókép:  Profimedia
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Gérard Depardieu nem egyszer látogatott már hazánkba, eddig több ízben is dícsérte Magyarországot és a magyar borokat. Legutóbb sem tett másként.

 

Gérard Depardieue több ízben látogatott már hazánkba, először 1989-es filmje a Cyrano de Bergerac forgatásakor, később Friderikus Sándor ikonikus műsorában, a Friderikusz Show-ban is vendégeskedett,  legutóbb pedig a Szegedi Szabadtéri Játékokon játszotta Napóleont Kodály Zoltán világhírű daljátékában, a Háry János-ban.  Mint mondta, ezen keresztül értette meg mélyebben a magyar lelkületet. 

"Nagyon szeretem Kodály zenéjét, fülbemászó népies dalalmait. Számomra ez a mű azért rendkívül fontos, mert rajta keresztül ismertem meg mélyebben a magyar lelkületet"

- nyilatkozott akkor a színész az Origo riporterének. Depardieunak tehát már korábban is volt tapasztalata Magyarországról, és mindig roppant pozitívan nyilatkozott rólunk. Pár évvel korábban például a negyedik Asterix és Obelix forgatása alkalmával látogatott hazánkba, akkor ezt mondta:

"Én egyszerűen csodálom Magyarországot. 1989-ből a Cyrano forgatásának évéből ismerős volt, az ország egyszerűen gyönyörű. Eger, Szilvásvárad, fantasztikusak"

Depardieu szimpátiájában ugyanakkor valószínűleg nagyot nyom a latba a színész borimádata. egy időben saját borászatot is nyitott, ügyes borszakértőnek tartják. A Friderikusz Show-ban vicces, de a saját borát nem ismete fel a borkóstolásnál, a bikavért viszont eltalálta. Igaz szekszárdi bikavér volt, nem egri.

A "Jó napot Kívánok!" többször is elhangzott már a különféle interjúk során, mikor arról kérdezték, milyen magyar szavakat ismer. A színész több magyar szót is megjegyzett, de maga is bevallja, hogy

a magyar nehéz nyelv. 

Gérard Depardieu sajnos az utóbbi években már nem remek filmszerepei miatt kerül a hírekbe. Először azzal keltett nagy felháborodást, hogy a nemzet színészeként Oroszországba tette át a székhelyét, mivel nagyon kedvezőtlenül érintette az új francia adózási rendszer. Mint akkor mondta, az akkori francia elnök adópolitikája bünteti a sikert, a tehetséget, és az alkotást.

Depardieu az orosz népről is pozitívan szokott nyilatkozni, de igyekszik nem összemosni az átlagos állampolgárokat a politikai vezetőkkel. Ez azonban nem tartotta vissza az ukránokat attól, hogy 2015-ben nem kívánatos személynek nyilvánítsák az egykori francia fenegyereket, aki a 80-as 90-es években a leghíresebb francia színésznek számított, még Hollywoodba is betette a lábát.

Legújabban viszont azzal került be a médiába, hogy idős korára elképesztően elhízott, az arca egészen eldeformálódott, illetve jelenleg is több mint 13 nő vádolja szexuális zaklatással.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás