promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Hátborzongató jelenségekről számoltak be a Szombathely melletti kastélyszállóból, rémisztő sikolyoktól zeng a felújított turistaparadicsom
Borítókép:  Wikipédia
Gasztro & Utazás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A kastélyhoz számtalan kísérteties legenda kapcsolódik.

Bizony nem kevés olyan látnivaló van Magyarországon, melyhez igen különös legendák kapcsolódnak. Az egyik ilyen a mintegy 600 éve egy erőd romjaira épült Az Ó-Ebergényi kastély, ami a mostani Vasszécseny mellett található.

A kastélyt egyébként Mária Terézia korában, az 1700-as években Batthyányi Alajos gróf építtette át, majd 1983-ban rendbe hozták, a 2010-es években pedig ismét felújították. Az Ó-Ebergényi kastélyt a magyar barokk egyik legszebb épületeként tartják számon, mintegy 3 hektáros őspark veszi körül.

A kastély azonban számos misztikus, már már kísérteties eseménynek is otthont adott. Egy időben ugyanis Ebergényi László báró tulajdona volt, aki feleségével élt benne, az asszony 1716-ban öngyilkosságot követett el a kastély épületében, mert nem sikerült a férjének fiú örököst szülni.

Ez miatt pedig sokan úgy tartották, hogy az asszony háborgó szelleme rendszeresen kísért a falak között. Azonban még ez sem minden, a századforduló környékén ugyanis kigyulladt az épület és a nyugati szárnya teljesen leégett, a falubeliek szerint pedig az akkor odaveszettek sikolyait a mai napig hallani néha éjjelente.

Ám az Ó-Ebergényi Kastély körül nem is csak ilyen régi legendák élnek, az egyik legnagyobb port kavart esemény ugyanis már a 2000-es években történt. A kastélyban akkor egy kiállítást rendeztek, egy hölgy pedig fotókat készített az eseményről, csakhogy a képeken ismeretlen szellemalakok is felbukkantak, amit senki sem tudott megmagyarázni a mai napig.

Annyi azonban bizonyos, hogy föld összeköttetésben áll az Új-Ebergényi Kastéllyal, de állítólag még több, titkos járat is húzódik alatta. Az épületben ugyanakkor folyamatosan váltották egymást a családok, így nem tudni, hogy vajon az ott lakók lelkei járnak-e vissza, vagy a már többször észlelt csoszogások és sikolyok valami más, félelmetesebb esemény emlékeit őrzik.

Ezek azonban nyilvánvalóan csak legendák így a valóságtartalmuk is megkérdőjelezhető, ám bizonyára sokakat kiráz a hideg a különös történetek hallatán. Az Ó-Ebergényi Kastély egyébként ma már kastélyszállóként működik és általában esküvőknek, rendezvényeknek nyújt varázslatos helyszínt.

A kastély történetéről az alábbi videóból még ennél is többet megtudhatsz!

Forrás: Turista magazin / Ripost

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás