promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Kőszeg, a romantika birodalma, ahol egy őszi kiránduláson fantasztikus dolgok várnak rátok
Borítókép:  Profimedia
Gasztro & Utazás
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Színes házak, hangulatos terek és csupa természetközeli hely, ahol legszívesebben egy kicsit megállítanád az időt is. Talán az egyik legjobb program egy szép őszi hétvégére.

Ha Kőszegre visz az utatok, kihagyhatatlan program felkapaszkodni a Kálvária-domb tetejére, hogy a szőlővel körbeültetett kis templom mellől nézzétek meg a titeket körülölelő tájat. Innen amúgy a városkára is ráláthatunk majd.

A műemlékekkel gazdagon ellátott település leghíresebb lakója Jurisics Miklós volt, aki a 16. században, a magyar történelem egyik vérzivataros időszakában látta el a város védelmét. 1532-ben legendás csatában sikerült győzelmet aratnia a környéket lerohanó törökök felett. A város gyönyörű kis terecskéjét is a legendás katonáról nevezték el. Jurisicsnek később szobrot is szentelt a hálás utókor, illetve a várat is róla nevezték el.

A híres ellenfélnek, Szulejmán szultánnak is emléket állított Kőszeg. Az elbeszélések szerint az oszmán uralkodó a városka egy közeli dombjáról nézte végig, ahogy seregei megostromolják Kőszeget. A dombot később Szultán-dombnak nevezték el, illetve egy kilátót is építettek a tetejére. Innen is csodálatos panoráma nyílik a városra.

A legromantikusabb hely Kőszegen a várostól cirka 15 perc sétára található Csónakázó-tó, amely a környék lakói szerint a reggeli órákban a legszebb.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás