promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Óriási megtiszteltetés érte a magyarokat, a most kiadott csúcslistán nagyon jól szerepeltek a magyar ételek
Borítókép:  ergei Malgavko/TASS/Profimedia
Gasztro & Utazás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Fontos listán végeztünk előkelő helyen.

Vannak olyan dolgok, amelyek minden nemzet életében kitüntetett fontossággal bírnak. És nagyon nem szeretik, ha ezen a fronton fejezi ki egy másik nemzet a nemtetszését. Ilyen lehet akár a nemzeti jelképek lefitymálása, a nemzeti mítoszok kikezdése, de ilyen lehet például a történelemmel fricskázni, esetleg valami degradálót mondani a nemzeti konyhára, a nemzeti specialitásokra is.

Magyarországon sem szeretjük, ha a magyar gasztronómiáról, a magyar konyháról negatív véleményt fogalmaznak meg, és azt mondják, hogy a mi ételeink nem jók. Pedig bizony meglehet, hogy vannak olyanok, akiknek nem ízlik.

Most egy érdekes lista jelent meg ezzel kapcsolatban.

A világ 100 konyháját rangsorolták, és Magyarország ezen a listán meglehetősen előkelő helyen végzett.

A Taste Atlas-on jelent meg a lista, amely oldalt még 2018-ban alapították, és mára közel 10 ezer étel található fent rajta. A nemzetek étkezésének olyan különlegességeit is bemutatja, amelyekről más oldalon nem olvashatunk cikkeket. Több ezer éttermet is bemutatnak az oldalon, miközben rengeteg lista is található rajta, sokszor pedig maguk az olvasók szavazhatnak a nagy kérdésekben.

Mindenféle lista található fent az oldalon, így élvezhetjük azokat, amelyeken a legfinomabb étkek vannak felsorolva, de mindez meg is van fordítva, és azt is láthatjuk, hogy mely ételeket nem szeretik például a külföldiek egy-egy nemzet konyháját illetően.

A világ legjobb konyháit bemutató 100-as listán Magyarország a 21. helyen áll.

Azt is tudjuk, hogy több százezer szavazat áll a lista elkészítése mögött.

Első amúgy Olaszország, a második Japán, a harmadik pedig Görögország.

(via NLC)

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás