promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Magyar ételeket kóstoltattak amerikai gyerekekkel, teljesen odavoltak az egyik kedvencünkért
Borítókép:  Illusztráció / Profimedia
Gasztro & Utazás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Belekóstoltak a magyar konyhába az amerikai gyerekek, lángost, halászlevet és gulyáslevest is ettek.

Általában büszkeséggel tölt el minket, ha elismerően nyilatkoznak hazánk ételeiről. A legtöbbször ez így van, hiszen például a gulyáslevest szinte minden külföldi szereti a különleges íze miatt, de amikor a Balatonra téved egy turista, akkor is szinte rögtön elalél, mikor megízleli a jó magyar lángost rengeteg sajttal és tejföllel – de vajon mi a helyzet a gyerekekkel, nekik is bejönnek ezek a finomságok?

Egy HiHo Kids nevezetű YouTube csatorna készített egy elég érdekes videót, amiben amerikai gyerekek kóstolnak meg különböző magyar ételeket, amiket hazai ötödikesek javasoltak. A kölykök összességében nyitottak voltak a fogásainkra, bár volt egy közöttük, aki célzott arra, hogy lehet, hogy méreg lesz a finomságokban – reméljük, hogy ez a vicces bizalmatlanság egyedi, és nem így vélekednek rólunk Amerikában.

Az amerikai gyerekek először csirkepörköltet kaptak, és ugyan eljátszadoztak a mókás kinézetű tésztával, de annyira nem nyerte el a tetszésüket. Utána jött a lángos, amit viszont már imádtak, az egyik kislány például 100 pontot adott rá a 10-es skálán, ami elég meggyőző. Majd halászlével kínálták meg őket, ami szintén vegyes fogadtatásban részesült, de végül a gulyásleves nagyjából mindenkit levett a lábáról.

Érdekes, hogy ezeket a fogásokat javasolták a hazai gyerkőcök, de az még izgalmasabb, hogyan reagáltak az ételekre az amerikai kölykök, akik szerencsére összességében pozitív véleménnyel vannak a magyar konyháról. Mindig érdekfeszítő látni, hogyan vélekednek rólunk, illetve a kultúránkról a külföldiek, főleg, ha azok gyerekek, akik teljesen őszintén megmondják, ha valami tetszik, vagy nem tetszik nekik.

Itt lehet megnézni a videót, amin amerikai gyerekek magyar ételeket kóstolgatnak – van hozzá magyar felirat is:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás