promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Ilyenek a magyarok egy amerikai szerint, aki hosszú ideig Magyarországon élt
Borítókép:  Illusztráció / Profimedia
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Zseniális görbe tükröt állítottak elénk, de vajon valóban ilyenek volnánk?

Valószínűleg sokan eltűnődtek már azon, hogy vajon hogyan is látják a magyarokat a külföldiek. Mindig érdekes hallani a hozzánk érkező turisták véleményét, akiket általában lenyűgöz Budapest és az itthoni lányok szépsége, illetve a finom ételeink, italaink – viszont összességében megkaptuk már kritikának, hogy attól függetlenük, hogy jól tudunk mulatozni, sajnos sokszor elég negatívak vagyunk.

Persze egy gyors vakáció során nem mindig tud az ember átfogó véleményt alkotni, főleg nem egy egész népről, hiszen jó sokáig itt is kéne élnie valakinek ahhoz, hogy megismerjen minket. A híres videós, Lincoln András például magyar felmenőkkel rendelkezik, de Amerikában született, megtanulta a nyelvünket, majd egy ideig Magyarországra költözött, és megismerte a helyi kultúrát – ráadásul közben elég érdekes tanácsokat kapott a magyaroktól.

Lincoln András rengeteg időt töltött hazánkban, és a rendkívül vicces videója alapján számtalan jó/érdekes tanácsot adtak neki azzal kapcsolatban, hogyan is kell viselkednie magyarként – bár akad köztük olyan is, amin biztos, hogy sokan meg fognak lepődni.

Az mondhatni alap dolog, hogy a himnusz alatt nem tesszük zsebre a kezünket, illetve koccintás közben mindig egymás szemébe nézünk, a pálinkát pedig nem illik elutasítani, de azt például kevesen tudják, hogy sörrel nem szabad koccintani még úgy se, hogy letelt a 150 (vagy 100) év, amíg ez „tiltott” volt Magyarországon. A legenda szerint ugyanis az aradi vértanúk kivégzésekor az osztrákok sörrel koccintottak örömükben, ezért a magyarok megfogadták, hogy 150 (egyes források szerint 100) évig nem koccintanak sörrel – és ugyan ez 1999-ben lejárt, sokan még most is betartják.

Lincoln András videója alapján a magyarok nagyon szeretnek/tudnak inni, tisztelik a hagyományokat és megadják a másiknak a tiszteletek, ezek pedig összességében pozitív tulajdonságok, vagyis jó véleménnyel van rólunk még úgy is, hogy rendesen megismert minket, amíg Magyarországon élt.

A „ha magyar vagy, akkor...” felszólításra rengeteg hihetetlenül vicces hozzászólást kapott Lincoln András, ezek közül szemezgettünk párat, amik valószínűleg mindenkire igazak:

„Ha magyar vagy, akkor van otthon egy zacskód tele zacskókkal.”

„Ha magyar vagy akkor a fagyasztóban kell lennie tejfölös/fagyisdobozban pörköltnek/paprikás krumplinak/rizses húsnak vagy valami hasonlónak”.

„Úgy tudsz káromkodni tíz percig folyamatosan, hogy nem használod ugyanazt a szót kétszer.”

Itt lehet megnézni Lincoln András mókás videóját, amivel mondhatni görbe tükröt állít elénk:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás