promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Ezt gondolják a magyarokról a külföldiek, tényleg ilyenek vagyunk?
Borítókép:  Illusztráció / Profimedia
Élet
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Vannak pozitív és negatív vélemények is, de ez természetes.

Akármennyire is próbálja elnyomni magában az ember, általában mindenkit érdekel, hogy mit gondolnak róla mások. Akár a családon belül, akár a munkahelyen, de sokszor fontos nekünk, hogyan is vélekednek rólunk. Ha pedig egész Magyarországra levetítjük ezt, akkor rögtön eszünkbe juthat, hogy vajon a külföldiek hogyan látnak minket, mi az első dolog, ami a magyarokról az eszükbe jut – esetleg a finom ételeink?

Kiss Róbert Richard, Prima Primissima-díjas újságíró pontosan erről írt egy könyvet, miután rengeteg országban járt, számtalan külföldit megkérdezett a magyarokkal kapcsolatban és turistákkal is készített interjút, hogy elmondják a véleményüket rólunk. A válaszok, reakciók állítólag elég érdekesek voltak, hiszen összességében a legtöbben egészen pesszimistának tartottak minket, de ettől függetlenül volt számtalan pozitívum is.

Az olaszoknak például a gyönyörű magyar nők ugranak be először, ha meghallják Magyarország nevét.

Szokták mondani, hogy a lengyel, magyar két jó barát, és ez úgy tűnik, hogy valóban így van, ugyanis a lengyelek szerint mi vagyunk a legrokonszenvesebb nemzet. Az osztrákok büszkének gondolnak minket, a törökök szemében pedig érdekes módon a magyarok a kedves rokonok. A japánok egyenesen imádják Budapestet, főleg az itt található, gyönyörű hidakat, viszont pontatlannak tartják a magyarokat – ez bizonyos szempontból érthető, hiszen a japánok híresen pontosak.

Nem meglepő, de Puskás nevét is rengeteg helyen tudják, illetve a híres magyar ökölvívókat is sokan képesek megnevezni. A tudományos felfedezéseink miatt többen is okosnak, intelligensnek tartják a magyar népet, és persze vannak olyan ételeink is, amiket a világon szinte mindenki ismer – ilyen például a gulyásleves.

Itt lehet megtekinteni egy interjút Kiss Róbert Richarddal, aki több érdekességet is elárul a témával kapcsolatban:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás