promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Magyar ételeket kóstoltattak amerikaiakkal, teljesen kiakadtak az egyik legfinomabb fogáson
Borítókép:  Illusztráció / Profimedia
Gasztro & Utazás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Mondjuk úgy, hogy kifejezetten érdekesnek találták a magyar konyhát az amerikaiak.

Magyarország nem csupán a magyarok szerint az egyik legszebb, legkülönlegesebb ország a világon. Évről évre rengeteg turista látogat el hozzánk, hogy lássák a gyönyörű fővárosunkat, Budapestet, illetve megkóstolják a helyi finomságokat, amikről ódákat zengenek mindenhol. Általában mindenki pozitív véleménnyel van a magyar konyháról és az itteni kultúráról, ami sok esetben nagyon-nagyon különbözik másokétól – főleg az amerikai kultúrától.

Mindig érdekes hallani, hogy milyen véleménnyel vannak rólunk, illetve az ételeinkről a külföldiek. Több olyan videó is van fent a YouTube-on, ahol például amerikaiakkal kóstoltatnak magyar finomságokat, és általában eléggé meglepődnek azokon a fogásokon, amik nálunk teljesen természetesek – bizonyos szempontból érthető ez, hiszen valóban elég speciális dolgokat szoktunk enni.

Az egyik ilyen kóstolós videóból például kiderült, hogy a gulyáslevest szinte mindenki ismeri, ráadásul szereti is, főleg tejföllel. Viszont a töltött káposzta első ránézésre annyira nem jött be az amerikaiaknak, mivel szétesik, de az első falatok után ők is beleszerettek. A csirkepaprikás nokedlivel és csalamádéval is osztatlan sikert aratott, sokaknak tetszett a tészta furcsa, agyhoz hasonló alakja – de a desszertnél többen is csalódtak a magyar konyhában, volt pár kiakadás.

A szilvás gombócért nem igazán vannak oda az amerikaiak a benne lévő gyümölcs és a túlzottan zsemlemorzsás íz miatt.

Ettől függetlenül nagyon mókás hallani, ahogy próbálják kimondani a magyar ételek neveit, és kíváncsian kóstolgatnak. Összességében nagyjából mindenki azt mondta, hogy nagyon jó a magyar konyha, és szívesen ennének még az ételeinkből, szóval sikert arattak a finomságaink.

Itt lehet megnézni a teljes videót a magyar ételeket kóstoló amerikai emberekről:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás