promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Nincs több titok! II. Erzsébet főszakácsa kitálalt, elmondta az egyik legféltettebb titkát, amire ti is nagyon kíváncsiak lehettek - különleges alapanyagtól lesz annyira omlós a kedvenc sütije!
Borítókép:  Profimedia
Gasztro & Utazás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Lehet, hogy ezt ti is kipróbáljátok majd.

A nyári pihenőjét szokásosan a balmorali kastélyban tölti II. Erzsébet, és a tartalomhoz illően Darren McGrady volt királyi főszakács megosztotta követőivel, hogy mi a királynő kedvenc teasüteményének receptje, amelyet mindig Balmoralban imád elfogyasztani. A séf, a nem mindennapi, titkos összetevőról is lerántotta a leplet, és a kis videóját rengeteg érdekességgel is fűszerezte.

McGrady amúgy több mint 15 évig volt a királyi család séfje, még Diana hercegnőnek is készített ételeket. Üzemeltet saját Youtube-csatornát is, ahol szuper recepteket oszt meg a követőivel, többek között olyanokat is, amelyeket a király család szolgálatában is készített. A videók előtt az indexképek segítségével nagyon jól el lehet navigálni, hiszen láthatjuk, hogy mely családtagnak készítette az adott édességet a séf.

McGrady a receptekhez mindig mellékel egy-két vicces anekdótát is, így nagyon jó forrás azoknak, akiket kicsit jobban érdekel a brit királyi család élete, az, ami a négy fal között zajlik, és inkább befelé szól, mint kifelé.

A most megosztott receptet mindig Balmoralban készítette el II. Erzsébetnek, a kastélyban, amelyhez egy gigantikus, 50 ezer hektáros park is társul. A séf például ezzel kapcsolatban azt is elárulta, hogy a kastélyhoz óriási gyümölcsös és veteményes is tartozik, és sokszor megesett az is, hogy egyes összetevőkért maga a királynő ment el a kertbe, hogy begyűjtse azokat.

A híres balmorali teasütemény omlós tésztájához hagyományosan lisztet, vajat és cukrot adtak, ám volt egy negyedik, titkos összetevő is, a kukoricakeményítő (kukoricaliszt). McGrady elmondta azt is, hogy ettől nyerte el a sütemény tésztája azt az omlósságot, amelyet annyira imád II. Erzsébet.

Az alábbi videó alapján ti is nyugodtan kipróbálhatjátok a receptet:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás