promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Erre még Rácz Jenő vagy Sárközi Ákos is felkapná a fejét: láván sütik meg a húsokat az egyik étteremben
Gasztro & Utazás
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Ez már nem Michelin-csillagos, hanem iszonyatosan extrém fogás.

A magyarok általában eléggé félnek a steak sütéstől, pedig néhány alap dolog betartásával tényleg nem lehet elrontani. Ide kattintva meg is nézhetitek, hogy Széll Tamás például hogyan készít el egy Ribeye, egy Denver, valamint egy Rump-steaket.

A marhasteaknél amennyiben véres steaket készítünk, a felszín megnyomásakor a hús puha lesz. A közepesen véres steak rugalmas lesz, míg a jól átsült steak sokkal szilárdabb. Interneten mindig érdemes utánanézni, hogy mennyi a hús sütési ideje, amit vásároltunk.

Arra már nehéz tippeket adni, hogy mire kell figyelni, ha a húst egy vulkán lávájával grillezzük. Szaúd-Arábiában egy így készült steaket is kipróbálhatunk.

A forradalmi steak-sütés a New York-i Syracuse Egyetem munkatársának, Robert Wysocki professzornak a munkájára épült. A sütéshez nem csak séfek, hanem lávatechnikusok is kellenek, nehogy valami gond legyen.

Borítókép:  Profimedia
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás