Ez már nem Michelin-csillagos, hanem iszonyatosan extrém fogás.
A magyarok általában eléggé félnek a steak sütéstől, pedig néhány alap dolog betartásával tényleg nem lehet elrontani. Ide kattintva meg is nézhetitek, hogy Széll Tamás például hogyan készít el egy Ribeye, egy Denver, valamint egy Rump-steaket.
A marhasteaknél amennyiben véres steaket készítünk, a felszín megnyomásakor a hús puha lesz. A közepesen véres steak rugalmas lesz, míg a jól átsült steak sokkal szilárdabb. Interneten mindig érdemes utánanézni, hogy mennyi a hús sütési ideje, amit vásároltunk.
Arra már nehéz tippeket adni, hogy mire kell figyelni, ha a húst egy vulkán lávájával grillezzük. Szaúd-Arábiában egy így készült steaket is kipróbálhatunk.
A forradalmi steak-sütés a New York-i Syracuse Egyetem munkatársának, Robert Wysocki professzornak a munkájára épült. A sütéshez nem csak séfek, hanem lávatechnikusok is kellenek, nehogy valami gond legyen.