promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Teljesen rosszul gondoltunk eddig Mátyás királyra?Így nézhetett ki valójában a magyarok legnagyobb királya
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Ezek a fotók megváltoztathatnak mindent, amit eddig Mátyás királyről tudtunk? 

A magyarok egyik kedven uralkodója Mátyás király, akiről megannyi legenda terjed hazánkban. Nem csak a magyarok emlékeznek rá úgy, hogy az egyik legnagybb király volt, hanem számos környező nép is. Emlegetik őt az Igazságos Mátyás néven is, számos könyvben gyűjtötték már össze a hozzá kapcsolodó legendákat és történeteket. 

Apja Hunyadi János erdélyi vajda, majd magyar kormányzó volt, anyja magyar köznemesi család lánya, Szilágyi Erzsébet. 1458-tól uralkodott, királlyá koronázására hivatalosan Székesfehérvárott 1464-ben került sor. Cseh királlyá 1469-ben vált, majd Ausztria főhercegévé is választották 1486-ban választották.

A róla fennmaradt írások alapján tudható, hogy sőke hajú, piros arcú király volt, egyes ábrázolások negatívan, míg mások pozitívan ábrázolták. A legtöbb képen hosszú, göndör hajjal látható, amelyet egy hosszabb, már-már karvajos orr társítanak. Az ábrázolásával pedig minden nap találkozhatunk, ugyanis a magyar ezer forintos papírpénz az ő képével van diszítve. 

Hogyan ábrázolták régen Mátyás királyt? Úgy nézett ki valóban, mint a magyar fizetőeszközön, az ezer forintoson? Galériánkban most ez látható, íme a Mátyás királyről készült ábrázolások!

Forrás: Wikipedia

Borítókép:  Profimedia
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás