promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Ritka felvétel bolyong a weben Terence Hill és Bud Spencer egyik forgatásáról
Borítókép:  Profimedia
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A Nyomás utána! Miamiban készült, de az amerikaiakat nem nagyon érdekelte.

Bud Spencer és Terence Hill közel 20 filmet forgattak közösen. Magyarországon szinte kivétel nélkül mindegyik elképesztően sikeressé vált, de közülük is kiemelkedik a Nyomás utána! című vígjátékuk.

1983-ban forgatták, és ebben a pofonosztó páros titkos ügynököket alakít. Persze, csak véletlenül, hiszen összetévesztik őket az eredeti Steinberggel és Masonnel, ám ez nem akadályozza meg őket abban, hogy a küldetést végül sikerre vigyék.

Az eredeti nevük egyébként ebben a filmben Rosco Frazer és Doug O'Riordan volt, de ezt alighanem a kutya sem tudja, hiszen ritkán hangzik el a vásznon. A Nyomás utána! kifejezetten az ügynökfilmek műfajának paródiájaként készült, és persze sok kémfilmnél maradandóbbnak bizonyult.

A Magyarországon csak 1985-ben bemutatott alkotás nálunk előbb feliratozással futott, és csak az 1990-es években készítették el hozzá a magyar szinkront. Az egyik ikonikus jelenet a Miamiban lévő Seaquariumban (tengeri akváriumban) játszódik, amely egy hatalmas, 15 hektár kiterjedésű élménypark.

Innen származik az a ritka forgatási jelenet is, amelyben Bud Spencert és Terence Hillt nemcsak megnézhetjük munka közben, de egy riporter amatőr faggatózását is sikerrel állják. Jól látszik, hogy ezek a filmek elsősorban Európában voltak népszerűek, az amerikaiak tudatába kevésbé ivódtak bele.

„Igaz, hogy a fizetésük dollármilliókban mérhető?”

– tette fel az újságíró az udvariatlan kérdést, mire a jó öreg (akkoriban 44 éves) Terence rögtön zavarba jött, ezért Bud vágta oda a választ:

„Inkább én válaszolnék, igen, nagyon gazdagok vagyunk.”

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás