promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Bud Spencer és Terence Hill legjobb barátja legalább 100 fogát vesztette el – így néz ki a 88 éves rosszfiú
Borítókép:  YouTube (screenshot)
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Riccardo Pizzuti egy időben megharagudott a két sztárra, meg is volt rá az oka.

Riccardo Pizzuti nevét valószínűleg kevesen ismerik, de ha meglátják egy Terence Hill és Bud Spencer főszereplésével készült filmben, akkor már mindenkinek beugrik, hogy kiről is van szó. Ő az a rosszfiú, aki legalább a fél fogsorát kiköpte minden bunyózás során.

Pizzuti egyébként kedves ember, és ma már 88 éves öregúr, aki kaszkadőrként keveredett a két nagy pofonosztó mellé, és 20 mozifilmben szerepelt velük együtt (vagy legalább egyikükkel). Szinte mindig a rossz oldalon állt, karakteres, római jellegű arcvonásai erre predesztinálták.

Amellett, hogy színészként vett részt a forgatásokon, jelentős részt vállalt a kaszkadőrmutatványok kidolgozásában is. Néha pedig hihetetlen külső átalakuláson ment keresztül, a Nyomás utána! című filmben például az elegáns Dr. Spidert alakította.

Fotó: YouTube (screenshot)

A 193 centis Pizzuti kereken egy centivel volt magasabb Bud Spencernél, így egyenlő felekként küzdettek meg egymással, ami tovább emelte a szituációk drámaiságát. Egyszer az amúgy galamblelkű Spencer valóban kiverte kollégája két fogát, ám ez – akkor még – nem rontotta el a két férfi barátságát.

Pizzuti természetesen Terence Hill-lel is jóban van, a kék szemű egykori szívtipró gyakran felköszönti kaszkadőr haverját a közösségi médián keresztül. Bár az agg rosszfiúnak egyszer már halálhírét keltették, szerencsére ma is jól van, és viszonylag aktív életet él.

Happy birthday Riccardo Pizzuti

Posted by Terence Hill on Tuesday, April 28, 2020

A calabriai származású óriás a hatvanas-hetvenes években rengeteg westernben szerepelt, de az igazi ismertséget a Spencer/Hill filmek hozták meg számára. 1988-ban drogkereskedelem vádjával három és fél évre lecsukták, de utána szabadon engedték, mert végül nem tudták rábizonyítani, hogy bűncselekményt követett el.

Akkoriban csak a filmrendező-forgatókönyvíró Enzo Barboni (vagyis E. B. Clucher) állt ki mellette a régi stábból, még Bud Spencer és Terence Hill is igyekeztek minimalizálni a vele való érintkezést. Pizzuti a meghurcolástól megsértődve elhagyta Olaszországot, és a franciaországi Toulouse közelében telepedett le, feleségül véve egy tánctanárnőt.

Thank you very much for all your birthday greetings!! Yes my birthday is 28.04.1934.

Posted by Riccardo Pizzuti on Thursday, April 29, 2021
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás