promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
A Darth Vadert alakító színész olyat mondott a Star Warsról, hogy manapság jól megvernék érte
Borítókép:  Darth Vader / Profimedia
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

1979-ben a Darth Vadert alakító színész simán elárulta A birodalom visszavág gigászi csavarját – még jó, hogy akkoriban nem volt internet, mert különben az egész világnak elrontotta volna a filmélményt.

Manapság a film-, illetve sorozatnézők egyik legnagyobb ellensége és félelme a spoilerezés jelensége, vagyis az, amikor valaki akaratlanul idő előtt információhoz jut arról, hogy az adott alkotásban mi fog történni a későbbiekben – ezzel elrontva a meglepetés élményét.

Minden idők egyik legnagyobb és legdurvább filmes csavarja, mikor [SPOILER] az 1980-ban bemutatott Star Wars – A birodalom visszavág című kultuszfilmben kiderül, hogy Darth Vader valójában Luke Skywalker apja. Akkoriban szerencsére nem volt még internet, hogy bárki lelője másoknak ezt a hatalmas meglepetést egy csúnya spoilerezéssel, de most kiderült, hogy valakinek még így is sikerült elrontania az élményt rengeteg ember számára.

A Darth Vadert alakító (és tavaly elhunyt) színész, David Prowse 1979-ben, vagyis 1 évvel A birodalom visszavág előtt egy közönségtalálkozón simán kikotyogta, hogy Darth Vader Luke Skywalker édesapja, az információ pedig meg is jelent az újságban – még jó, hogy elvileg csak egy kisebb lapról volt szó, így nem mindenkihez jutott el a film elképesztő fordulata, de azért így is voltak páran, akik teljesen érthető módon kiakadtak.

Ha ez manapság történt volna meg, akkor valószínűleg meglincselik a színészt, hiszen egy ilyen kaliberű csavar lelövése a kőkemény rajongók számára egyenesen megbocsáthatatlan bűn.

Íme az ikonikus jelenet:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás