promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Meghalt  a Darth Vadert alakító színész, Dave Prowse
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A színész 85 éves volt - jelentette be a szomorú hírt a Guardian.

Meghalt a világtörténelem egyik legrettegettebb főgonoszának megformálója, Dave Prowse, aki az eredeti trilógiában eljátszotta a feketeruhás férfit, aki a lelke mélyén mindig is jó volt, és csak a rossz gyerekkor és a szerencsétlen sors sodorta a sötét oldalra.

A hírt Prowse ügynöke, Thomas Bowington közölte a sajtóval, majd hozzátette azt is, amit a Föld minden zugában élő rajongó hozzátett magában:

Az "Erő legyen vele örökké!".

Prowse súlyemelőként tevékenykedett, míg egy szép nap George Lucas felfedezte kvalitásait és kérte, hogy jöjjön el Darth Vader és Chewbacca szereplőválogatására, végül a kettő szerep közül inkább Vaderét választotta. Prowse valamit már akkor sejthetett, amikor sokan nem reménykedtek még a film sikerében.

Természetesen megkérdezték tőle, hogy miért ez a választása, mégiscsak Csuvi áll a jó oldalon.

Erre csak annyit felelt:

a gonosz főhösöket soha nem felejtik el.

És ez igaz is volt, Darth Vader figurája a sorozat egyik legikonikusabb karaktere lett, a felszerelés, a megszólalás, a szerep, a titokzatosság, mind-mind arrafelé terelték a gonosz nagyúr figuráját, hogy idejekorán jegyet váltson a halhatatlanok csarnokába.

Kevesen tudják, de Prowse testépítő versenyekre is járt fiatalkorában, és például életreszóló barátságot kötött Arnold Schwarzenegerrel is. 

Prowse Darth Vadert csak fizikumában alakította, a hangját más színésznek adták, mivel Prowse erőteljes akcentusa zavaró lett volna, nem illett volna a főgonoszhoz. A sötét nagyúr hangját James Earl Jones kapta.

Az első filmszerepét amúgy 1967-ben kapta, a Casino Royale című alkotásban Frankenstein szörnyetegét játszotta.

Prowse egész életében büszke volt arra, hogy ő formálta meg Darth Vadert, most milliók szomorúak szerte a világon.

Nem lehet tényleg mást mondani, az erő legyen vele ott fent is!

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás