promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Justin Bieber csúnyán rávert Elvis Presley közel 60 éves rekordjára
Borítókép:  Cindy Ord / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / AFP
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Az énekes 25 évesen a legfiatalabb szólóelőadó lett, aki hét első helyezett lemezzel rendelkezik.

Elvis Presley Blue Hawaii című albuma 1961-ben lett listavezető. A Rock 'n' Roll királya mindössze 26 éves volt, mikor ez történt, és azóta senki sem volt képes megdönteni ezt a rekordot. Egészen mostanáig.

Justin Bieber 59 év után a legfiatalabb szólóelőadó lett, aki hét első helyezett lemezzel rendelkezik, miután Changes című albuma is az amerikai Billboard slágerlista élére tört. Ez az album öt évnyi hallgatás után Justin első lemeze, amiből csak a február 17-i héten 231 ezer példányt adtak el.

Azonban fontos megemlíteni, és ezt maga a Billboard is kiemelte, hogy ha az együtteseket és a zenekarokat is figyelembe vesszük, már más a helyzet: ugyanis a Beatles mind a négy tagja fiatalabb volt Justin Bieber-nél, amikor hetedik albumuk is listavezető lett. A zenekar legidősebb tagja, Ringo Starr 25 éves volt, a legfiatalabb tag, George Harrison pedig mindössze 22 éves, amikor a Rubber Soul 1966-ben első lett.

Amiben viszont Bieber mindannyiukat megelőzte, hogy mindössze 16 éves volt, amikor először került lemeze a Billboard élére; ehhez képest Elvis Presley 21, míg George Harrison 20 évesen érte el ezt a sikert.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás