promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Magyar filmtörténeti esemény: Gera Marina Emmy-díjat kapott
Borítókép:  ANGELA WEISS / AFP
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Gera Marina a legjobb színésznőnek járó díjat vehette át a Nemzetközi Emmy-gálán.

Első alkalommal fordult elő, hogy Magyarországról egyáltalán jelöltek alkotást Emmy-díjra, amelyet az Egyesült Államokon kívül készült legjobb televíziós produkcióknak ítélnek oda.

A legjobb tévé-minisorozat kategóriában a Trezor című filmet, míg a legjobb színésznő kategóriában Gera Marinát, az Örök tél színésznőjét jelölték, aki díjra váltotta azt. Az örömhírt maga a színésznő osztotta meg a Facebook-oldalán.

„Gratulálok Gera Marinának a kiváló díjnyertes alakításért és az alkotóknak, Köbli Norbert forgatókönyvírónak, Szász Attila rendezőnek, Nagy András operatőrnek, Lajos Tamás producernek és a stábnak! Büszke vagyok arra, hogy a hazai televíziós filmgyártás jelentős nemzetközi díjat nyert, és magyar alkotók vannak reflektorfényben egy saját történelmünket a világ számára bemutató történettel. Fontosnak tartom, hogy a televíziós formátumokat tovább erősítsük, minőségi és közönséget vonzó sikeres alkotások szülessenek. Remélem, hogy ez a rangos díj a hazai alkotók szemében emeli a tévéfilmek presztízsét és jobbnál jobb tévés témákkal fognak pályázni”

– írta Káel Csaba, a magyar mozgóképipar fejlesztéséért felelős kormánybiztos.

Az idei Nemzetközi Emmy-n a legjobb dráma kategóriában a brit BBC televízió McMafia című alkotása nyert, a legjobb vígjátéknak a brazil Az utolsó macskajaj című komédiát ítélte a zsűri, a legjobb dokumentumfilmnek pedig a holland Bellingcat – Igazság egy igazság utáni világban című alkotás bizonyult. A biztonságos kikötő című ausztrál mű a legjobb minisorozat díját nyerte el. Haluk Bilginer török művészt a legjobb férfiszínészként ismerték el.

A Nemzetközi Emmy-díjat kiadó Nemzetközi Televíziós Művészeti és Tudományos Akadémia kitüntette a CNN amerikai hírtelevízió és a PBS amerikai közszolgálati televízió műsorvezetőjét, Christiane Amanpourt, valamint díjazta a Trónok harca című két íróját, David Benioffot és D.B. Weisst is.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás