promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Emmy 2019: két díjat is bezsebelhetnek a magyarok
Borítókép:  IMDb
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Az Örök telet és a Trezort is Emmy-díjra jelölték.

A 2019-es Nemzetközi Emmy-n 11 kategóriában 21 országból 44 jelölt versenyez a rangos elismerésekért, minden kategóriában négy versenyzőt jelöltek.

Az idei díjakat nagyszabású gála keretében november 25-én adják át New Yorkban. Magyar alkotások közül elsőként kapott jelölést Bergendy Péter Trezor című filmje a legjobb tévéfilm/minisorozat kategóriájában, Gera Marinát pedig Szász Attila filmjében, az Örök télben nyújtott alakításáért jelölték a legjobb színésznőnek járó Nemzetközi Emmy-díjára.

A legjobb színésznő kategóriájában korábban olyan világhírű művészek nyertek, mint Helena Bonham Carter vagy Julie Walters. A legjobb tévéfilm/minisorozat kategóriában a korábbi évek győztesei között volt a Black Mirror című brit sorozat vagy a svéd Millenium-trilógia is.

„Óriási elismerés ez az alkotóknak, a magyar filmnek és a Mecenatúra Programnak egyaránt”

– fogalmazott Kollarik Tamás, a Magyar Mecenatúra Program vezetője.

A két filmben az a közös, hogy a forgatókönyvüket Köbli Norbert (Félvilág, Apró mesék), mindkét filmet a Szupermodern Filmstúdió gyártotta, a producerük Lajos Tamás volt. Az Örök tél elkészülését a Gulág Emlékbizottság, a Trezorét a Magyar Média Mecenatúra Program támogatta.

Jelenleg zajlik az amerikai Emmy-gála, aminek legfontosabb eseménye a szeptember 22-i díjátadó lesz, hiszen itt adják át a fő kategóriák nyerteseit. A technikai díjakat már átadták, ahol tarolt a Trónok harca és a Csernobil is.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás