promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Márciustól új létesítménnyel bővül a Nyíregyházi Állatpark
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
Gajdos László, az intézmény igazgatója az MTI-nek nyilatkozta, hogy a létesítmény az állatkertnek otthont adó, Nyíregyházához tartozó Sóstógyógyfürdő 2,1 milliárdos komplex fejlesztési programja keretében épült meg 200 millió forintért. Az épületegyüttes műszaki átadása már megtörtént, és megkezdődött a benépesítése is. Az elsőként betelepített dél-amerikai tapír már új élőhelyén hozta világra kicsinyét.

Az Andok világa elnevezésű létesítményt a tervek szerint a március 27-28-ra eső húsvéti ünnepek előtt nyitják meg. Az igazgató kiemelte: az épületegyüttes nem mindennapi élményt nyújt majd, hiszen sajátos körülmények között, kalandparkszerűen, függőhídról tekinthetik majd meg a látogatók a távoli földrész állatait.

Látható lesz többek között a dél-amerikai őserdőkben élő félelmetes csúcsragadozó, a jaguár és egy másik macskaféle, a puma, valamint csuklyás majom, láma és vikunya is az állatpark új részlegében.

A létesítményben kialakítanak egy inka templomot, amelyben az Andok egykori indián őslakosainak kultúrájával ismerkedhetnek meg a látogatók.
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás